swiatwemnie.pl

Szpinakowe naleśniki z sosem serowym

    

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

1. 

mrożony szpinak 600 gramów  czosnek 2 ząbki

Do garnka wkładamy mrożony szpinak. Razem z czosnkiem go chwilkę dusimy.

2. 

jajka kurze 2 sztuki  mleko półtłuste 1,5% 200 mililitrów  sól 1 ĆL

Do wystudzonego szpinaku dodajemy jajka i mleko. Solimy.

3. 

mąka chlebowa pszenna T750 200 gramów

Do szpinaku stopniowo dodajemy mąkę. Miksujemy blenderem.

4. Smażymy

olej rzepakowy

Pierwszy naleśnik smażymy na odrobinie oleju. Pod drugi naleśnik nie dajemy już oleju. Smażymy z obydwóch stron.

Smażymy

5. Przygotowanie sosu serowego

ser Ementaler 100 gramów  ser pleśniowy typu Lazur 100 gramów  mleko półtłuste 1,5% 100 mililitrów

W garnku na ogniu roztapiamy w mleku sery. Ostudzamy. Letnim sosem polewamy naleśniki.

Przygotowanie sosu serowego

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się