swiatwemnie.pl

Szpinakowe naleśniki z sosem serowym

NO_DESC_

 

Ilość porcji: 10

Czas przygotowania: 40 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

mrożony szpinak 600 g  czosnek 2 ząbki

Do garnka wkładamy mrożony szpinak. Razem z czosnkiem go chwilkę dusimy.

2. 

jajka kurze 2 sztuki  mleko półtłuste 1,5% 200 ml  sól 1 ĆL

Do wystudzonego szpinaku dodajemy jajka i mleko. Solimy.

3. 

mąka chlebowa pszenna T750 200 g

Do szpinaku stopniowo dodajemy mąkę. Miksujemy blenderem.

4. Smażymy

olej rzepakowy

Pierwszy naleśnik smażymy na odrobinie oleju. Pod drugi naleśnik nie dajemy już oleju. Smażymy z obydwóch stron.

Smażymy

5. Przygotowanie sosu serowego

ser Ementaler 100 g  ser pleśniowy typu Lazur 100 g  mleko półtłuste 1,5% 100 ml

W garnku na ogniu roztapiamy w mleku sery. Ostudzamy. Letnim sosem polewamy naleśniki.

Przygotowanie sosu serowego

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się