swiatwemnie.pl

Kaszka manna na słodko

     

Prawdziwy przysmak na śniadanie, lunch, obiad, podwieczorek i kolację :)

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

1. Mleko

mleko półtłuste 1,5% 1 litr  cukier kryształ 100 g

Do garnka wlewamy mleko, dodajemy cukier i doprowadzamy do wrzenia.

Mleko

2. Kasza manna

kasza manna 100 g

Dodajemy kaszę manną i często mieszając 5 minut gotujemy, żeby kasza się dobrze rozgotowała.

Kasza manna

3. Serwujemy

kakao proszek  cukier cynamonowy  masło 50 g

Kaszę serwujemy na płytkich talerzykach, polewamy ją roztopionym masłem i posypujemy rozpuszczalnym kakaem, albo cukrem cynamonowym. Konsumujemy lekko wystudzone.

Serwujemy

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się