PRZEPISY

Kawałeczki chałki polane waniliowym kremem

Kawałeczki chałki polane waniliowym kremem

Szybka kolacja dla dzieci ale i smakołyk dla dorosłych.

przepis,fotoprzepis,mleko półtłuste 1,5%,skrobia kukurydziana,Słodkie dania

Słodkie dania

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Kategorie

Słodkie dania  

 

Składniki

Składniki

Chałka Bożonarodzeniowa przepis300gramów
cukier kryształ2łyżki
cukier waniliowy20gramów
mleko półtłuste 1,5%½litra
skrobia kukurydziana30gramów

 

Przepis

1. 

Chałka Bożonarodzeniowa przepis 300 gramów

Chałkę kroimy na małe kawałki.

2. Waniliowy krem

mleko półtłuste 1,5% ½ litra  cukier waniliowy 20 gramów  cukier kryształ 2 łyżki  skrobia kukurydziana 30 gramów

4 dl mleka, waniliowy i kryształowy cukier doprowadzamy do wrzenia. W 1 dl mleka mieszamy waniliowy budyń (albo maizenę) i tą masę wlewamy do wrzącego mleka. Zagotowujemy i odstawiamy do ostudzenia na temperaturę pokojową.

3. 

Na talerz kładziemy pokrojoną chałkę i zalewamy ją rzadkim waniliowym budyniem.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się