PRZEPISY

Zapiekane twarogowe naleśniki

Zapiekane twarogowe naleśniki

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Przepis na przygotowanie ulubionych naleśników zapiekanych ze śmietaną, które kochamy już od dzieciństwa.

przepis,fotoprzepis,jajka kurze,jajka kurze,mleko półtłuste 1,5%,mleko półtłuste 1,5%,twaróg delikatny 40 - 45% tłuszczu,słodka śmietana do gotowania,Słodkie dania

Słodkie dania

Pichcił

Ilość porcji

6

Masa porcji

273 g

Energia porcji

409 kcal

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

budyń waniliowy w proszku

20

71

gramów

kcal

cukier kryształ

5

302

łyżek

kcal

cukier waniliowy

24

87

gramów

kcal

jajka kurze

3

264

sztuki

kcal

mleko półtłuste 1,5%

600

288

mililitrów

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

200

694

gramów

kcal

sól

1

0

szczypta

kcal

słodka śmietana do gotowania

200

320

mililitrów

kcal

twaróg delikatny 40 - 45% tłuszczu

250

425

gramów

kcal

woda sodowa

100

0

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. Przygotowanie naleśników

mąka chlebowa pszenna T750 200 gramów  sól 1 szczypta  jajka kurze 2 sztuki  mleko półtłuste 1,5% 400 mililitrów  woda sodowa 100 mililitrów  cukier kryształ 1 łyżka

W misce mieszamy wszystkie składniki na rzadsze ciasto i odstawiamy je na około 15 minut.

W misce mieszamy wszystkie składniki na rzadsze...

2. 

Naleśniki smażymy na patelni, którą przed każdym naleśnikiem smarujemy olejem albo masłem.

Naleśniki smażymy na patelni, którą przed...

3. Przygotowanie twarogowego nadzienia

twaróg delikatny 40 - 45% tłuszczu 250 gramów  cukier kryształ 2 łyżki  cukier waniliowy 24 gramów

Twaróg mieszamy z cukrem i cukrem waniliowym.

Twaróg mieszamy z cukrem i cukrem waniliowym....

4. 

budyń waniliowy w proszku 20 gramów  mleko półtłuste 1,5% 200 mililitrów

Gotujemy budyń i często mieszając wystudzamy. Wystudzony budyń mieszamy z twarogiem.

Gotujemy budyń i często mieszając wystudzamy....

5. 

Na każdy naleśnik rozsmarowujemy część nadzienia i zawijamy.

Na każdy naleśnik rozsmarowujemy część...

6. 

Naleśniki rozkładamy na mniejszej brytfannie ciasno obok siebie.

Naleśniki rozkładamy na mniejszej brytfannie...

7. Przygotowanie zalewy

słodka śmietana do gotowania 200 mililitrów  jajka kurze 1 sztuka  cukier kryształ 2 łyżki

Śmietanę mieszamy z roztrzepanym jajkiem, cukrem, możemy dodać startą skórkę z cytryny.

Śmietanę mieszamy z roztrzepanym jajkiem,...

8. 

Zalewę równomiernie wylewamy na naleśniki.

Zalewę równomiernie wylewamy na naleśniki....

9. 

Naleśniki zapiekamy w temperaturze 200°C około 15 minut.

Naleśniki zapiekamy w temperaturze 200°C około...

10. 

Podajemy z ulubionymi owocami.

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się