PRZEPISY

Zapiekane twarogowe naleśniki

Zapiekane twarogowe naleśniki

Przepis na przygotowanie ulubionych naleśników zapiekanych ze śmietaną, które kochamy już od dzieciństwa.

przepis,fotoprzepis,jajka kurze,jajka kurze,mleko półtłuste 1,5%,mleko półtłuste 1,5%,twaróg delikatny 40 - 45% tłuszczu,słodka śmietana do gotowania,Słodkie dania

Słodkie dania

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Słodkie dania  

 

Składniki

Składniki

budyń waniliowy w proszku20gramów
cukier kryształ5łyżek
cukier waniliowy24gramów
jajka kurze3sztuki
mleko półtłuste 1,5%600mililitrów
mąka chlebowa pszenna T750200gramów
sól1szczypta
słodka śmietana do gotowania200mililitrów
twaróg delikatny 40 - 45% tłuszczu250gramów
woda sodowa100mililitrów

 

Przepis

1. Przygotowanie naleśników

mąka chlebowa pszenna T750 200 gramów  sól 1 szczypta  jajka kurze 2 sztuki  mleko półtłuste 1,5% 400 mililitrów  woda sodowa 100 mililitrów  cukier kryształ 1 łyżka

W misce mieszamy wszystkie składniki na rzadsze ciasto i odstawiamy je na około 15 minut.

2. 

Naleśniki smażymy na patelni, którą przed każdym naleśnikiem smarujemy olejem albo masłem.

3. Przygotowanie twarogowego nadzienia

twaróg delikatny 40 - 45% tłuszczu 250 gramów  cukier kryształ 2 łyżki  cukier waniliowy 24 gramów

Twaróg mieszamy z cukrem i cukrem waniliowym.

4. 

budyń waniliowy w proszku 20 gramów  mleko półtłuste 1,5% 200 mililitrów

Gotujemy budyń i często mieszając wystudzamy. Wystudzony budyń mieszamy z twarogiem.

5. 

Na każdy naleśnik rozsmarowujemy część nadzienia i zawijamy.

6. 

Naleśniki rozkładamy na mniejszej brytfannie ciasno obok siebie.

7. Przygotowanie zalewy

słodka śmietana do gotowania 200 mililitrów  jajka kurze 1 sztuka  cukier kryształ 2 łyżki

Śmietanę mieszamy z roztrzepanym jajkiem, cukrem, możemy dodać startą skórkę z cytryny.

8. 

Zalewę równomiernie wylewamy na naleśniki.

9. 

Naleśniki zapiekamy w temperaturze 200°C około 15 minut.

10. 

Podajemy z ulubionymi owocami.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie