swiatwemnie.pl

Jogurtowo biszkoptowy tort

    

Prosty tort bez pieczenia z jogurtu i biszkoptów.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

 

biszkopty360gramów
cukier waniliowy6opakowań
jogurt naturalny 3,5% tłuszczu1200gramów
kakao instant3łyżki
owoce z kompotu500gramów

1. 

jogurt naturalny 3,5% tłuszczu 1200 gramów  cukier waniliowy 6 opakowań  kakao instant 3 łyżki

Do każdego kubeczka jogurtu dodajemy dwa opakowania cukru waniliowego. Do jednego jogurtu dodatkowo dodajemy kakao.

2. 

biszkopty 360 gramów

Na dno tortowej formy rozkładamy warstwę biszkoptów. Na biszkopty wylewamy jeden kubeczek jogurtu. Kładziemy drugą warstwę biszkoptów.

3. 

owoce z kompotu 500 gramów

Wylewamy kakaowy jogurt i układamy owoce.

4. 

Kładziemy ostatnią warstwę biszkoptów a na nią wylewamy trzeci kubeczek jogurtu.

5. 

Tort wkładamy do lodówki na 24 godziny. Przed podaniem ozdabiamy go i podajemy z bitą śmietaną.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się