swiatwemnie.pl

Jogurtowo biszkoptowy tort

     

Prosty tort bez pieczenia z jogurtu i biszkoptów.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

 

Biszkopty360gramów
Cukier waniliowy6opakowań
Jogurt naturalny 3,5% tłuszczu1200gramów
Kakao instant3łyżki
Owoce z kompotu500gramów

1. 

jogurt naturalny 3,5% tłuszczu 1200 g  cukier waniliowy 6 opakowań  kakao instant 3 łyżki

Do każdego kubeczka jogurtu dodajemy dwa opakowania cukru waniliowego. Do jednego jogurtu dodatkowo dodajemy kakao.

2. 

biszkopty 360 g

Na dno tortowej formy rozkładamy warstwę biszkoptów. Na biszkopty wylewamy jeden kubeczek jogurtu. Kładziemy drugą warstwę biszkoptów.

3. 

owoce z kompotu 500 g

Wylewamy kakaowy jogurt i układamy owoce.

4. 

Kładziemy ostatnią warstwę biszkoptów a na nią wylewamy trzeci kubeczek jogurtu.

5. 

Tort wkładamy do lodówki na 24 godziny. Przed podaniem ozdabiamy go i podajemy z bitą śmietaną.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się