Kostka bez pieczenia

Prosty tort z pszennych herbatników z bogatym nadzieniem o różnych smakach.
przepis,fotoprzepis,ananas w puszce,herbatniki pszenne kakaowe,herbatniki pszenne ,powidło porzeczkowe,Torty,Bez pieczenia
Torty
Składniki
Składniki
ananas w puszce | 560 336 | gramów kcal | |
budyń waniliowy w proszku | 80 284 | gramów kcal | |
cukier kryształ | 120 483 | gramów kcal | |
cynamon mielony | 1 13 | łyżeczka kcal | |
herbatniki pszenne | 200 940 | gramów kcal | |
herbatniki pszenne kakaowe | 200 960 | gramów kcal | |
kawa rozpuszczalna | 3 43 | łyżeczki kcal | |
masło | 100 734 | gramów kcal | |
mielone orzechy włoskie | 100 674 | gramów kcal | |
mleko półtłuste 1,5% | ½ 240 | litra kcal | |
owoce kandyzowane mix | 140 434 | gramów kcal | |
powidło porzeczkowe | 0 ?? | kcal | |
rum | 2 72 | łyżki kcal | |
sok ananasowy | 150 77 | mililitrów kcal | |
wiórki kokosowe | 0 ?? | kcal | |
woda | 150 0 | mililitrów kcal |
Przepis
1.
ananas w puszce 560 gramów • cukier kryształ 120 gramów
Ananas (bez syropu, czysta waga 340g) miksujemy, wlewamy do garnka, dodajemy cukier i doprowadzamy do wrzenia.

2.
mleko półtłuste 1,5% ½ litra • budyń waniliowy w proszku 80 gramów
Dolewamy mleko w którym wymieszaliśmy budyń w proszku.

3.
cynamon mielony 1 łyżeczka
Gotujemy gęsty budyń, wmieszamy do niego cynamon i odstawiamy do wychłodnięcia.


5.
mielone orzechy włoskie 100 gramów • owoce kandyzowane mix 140 gramów • rum 2 łyżki
... mielone orzechy, kandyzowane owoce i rum.

6.
woda 150 mililitrów • kawa rozpuszczalna 3 łyżeczki • herbatniki pszenne kakaowe 200 gramów
Z wody i kawy gotujemy kawę, odstawiamy do wystygnięcia. Na tacę kładziemy ciemne ciasteczka namoczone w kawie.

7.
herbatniki pszenne 200 gramów • sok ananasowy 150 mililitrów
Ciasteczka smarujemy jedną trzecią kremu. Na kremie układamy jasne ciasteczka namoczone w soku.

8.
Smarujemy drugą częścią kremu i ponownie układamy ciemne ciasteczka namoczone w kawie. Te smarujemy ostatnią częścią kremu i układamy na wierzch jasne ciasteczka namoczone w soku. Ostatnią warstwę ciasteczek smarujemy porzeczkowym dżemem.

9.
Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi i końcem łychy wyróżniamy poszczególne kostki - porcje. Odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia.

10.
Przed podaniem kostki kroimy na pojedyncze porcje.

Smacznego!