swiatwemnie.pl

Rumowe biszkoptowe kuleczki z rodzynkami

     

Szybko przygotowane nie pieczone słodkości z rumem.

Pichcił

Ilość porcji

35

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

 

biszkopty160gramów
cukier puder80gramów
kakao proszek20gramów
kakao proszek0
masło80gramów
rodzynki80gramów
rum80mililitrów

1. 

rodzynki 80 gramów  rum 80 mililitrów

Rodzynki myjemy, wkładamy do miski i zalewamy rumem.

2. 

biszkopty 160 gramów

Biszkopty na drobno rozkruszamy wałeczkiem do pieczenia, albo mielimy (na drobno siekamy) w kuchennym robocie.

3. 

masło 80 gramów  cukier puder 80 gramów

Masło mieszamy z cukrem.

4. 

kakao proszek 20 gramów

Dodajemy kakao.

5. 

Dodajemy pokruszone biszkopty...

6. 

...i wlewamy rum z rodzynkami.

7. 

kakao proszek

Wyrabiamy zwartą masę. Z niej wytwarzamy mniejsze kuleczki. Te obtaczamy z kakaowym proszku.

8. 

Układamy w małych papierowych koszyczkach i przechowujemy w chłodnym miejscu.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się