swiatwemnie.pl

Rumowe biszkoptowe kuleczki z rodzynkami

     

Szybko przygotowane nie pieczone słodkości z rumem.

Pichcił

Ilość porcji

35

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

 

Biszkopty160gramów
Cukier puder80gramów
Kakao proszek20gramów
Kakao proszek
Masło80gramów
Rodzynki80gramów
Rum80mililitrów

1. 

rodzynki 80 g  rum 80 ml

Rodzynki myjemy, wkładamy do miski i zalewamy rumem.

2. 

biszkopty 160 g

Biszkopty na drobno rozkruszamy wałeczkiem do pieczenia, albo mielimy (na drobno siekamy) w kuchennym robocie.

3. 

masło 80 g  cukier puder 80 g

Masło mieszamy z cukrem.

4. 

kakao proszek 20 g

Dodajemy kakao.

5. 

Dodajemy pokruszone biszkopty...

6. 

...i wlewamy rum z rodzynkami.

7. 

kakao proszek

Wyrabiamy zwartą masę. Z niej wytwarzamy mniejsze kuleczki. Te obtaczamy z kakaowym proszku.

8. 

Układamy w małych papierowych koszyczkach i przechowujemy w chłodnym miejscu.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się