swiatwemnie.pl

Twarogowy tort bez pieczenia

Prosty i szybki przepis na orzeźwiający owocowy tort z biszkoptami, twarogiem i śmietaną. Podczas gorącego lata jest ucztą dla oczu jak i dla rozpalonego ciała.

 

Ilość porcji: 12

Czas przygotowania: 40 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Agar10gramów
Jeżyny125gramów
biszkopty150gramów
borówki125gramów
cukier kryształ4łyżki
długie biszkopty150gramów
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu)500gramów
maliny250gramów
miękki twaróg500gramów
skórka z cytryny1łyżeczka
sok z cytryny½decylitra
woda1decylitr

1. 

biszkopty 150 g  długie biszkopty 150 g

Okrągłą rozkładaną tortową formę wykładamy biszkoptami.

2. 

woda 1 dl  Agar 10 g  skórka z cytryny 1 łyżeczka  sok z cytryny ½ dl  miękki twaróg 500 g  kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 500 g  cukier kryształ 4 łyżki

W garnuszku zagotowujemy agar w odrobinie wody. Dodajemy cukier, skórkę i sok z cytryny, twaróg, śmietanę i chwilę podgrzewamy.

3. 

Jeżyny 125 g  maliny 125 g

Dodajemy owoce i delikatnie mieszamy.

4. 

borówki 125 g  maliny 125 g

Ciepły krem ostrożnie równomiernie wlewamy do wyłożonej formy i na wierzch wsypujemy resztę owoców. Odstawiamy do wystudzenia i wkładamy do lodówki. W lecie zapewni doskonałe orzeźwienie.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się