swiatwemnie.pl

Twarogowy tort bez pieczenia

Twarogowy tort bez pieczenia

    

Prosty i szybki przepis na orzeźwiający owocowy tort z biszkoptami, twarogiem i śmietaną. Podczas gorącego lata jest ucztą dla oczu jak i dla rozpalonego ciała.

przepis,fotoprzepis,długie biszkopty,miękki twaróg,kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu),borówki,maliny,maliny,Jeżyny,Torty,Bez pieczenia,Sezonowe przepisy

Torty

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

 

Przepis

1. 

biszkopty 150 gramów  długie biszkopty 150 gramów

Okrągłą rozkładaną tortową formę wykładamy biszkoptami.

2. 

woda 1 decylitr  Agar 10 gramów  skórka z cytryny 1 łyżeczka  sok z cytryny ½ decylitra  miękki twaróg 500 gramów  kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 500 gramów  cukier kryształ 4 łyżki

W garnuszku zagotowujemy agar w odrobinie wody. Dodajemy cukier, skórkę i sok z cytryny, twaróg, śmietanę i chwilę podgrzewamy.

3. 

Jeżyny 125 gramów  maliny 125 gramów

Dodajemy owoce i delikatnie mieszamy.

4. 

borówki 125 gramów  maliny 125 gramów

Ciepły krem ostrożnie równomiernie wlewamy do wyłożonej formy i na wierzch wsypujemy resztę owoców. Odstawiamy do wystudzenia i wkładamy do lodówki. W lecie zapewni doskonałe orzeźwienie.

Smacznego!

Składniki

Agar10gramów
Jeżyny125gramów
biszkopty150gramów
borówki125gramów
cukier kryształ4łyżki
długie biszkopty150gramów
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu)500gramów
maliny250gramów
miękki twaróg500gramów
skórka z cytryny1łyżeczka
sok z cytryny½decylitra
woda1decylitr

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się