PRZEPISY

Twarogowy tort bez pieczenia

Twarogowy tort bez pieczenia

Prosty i szybki przepis na orzeźwiający owocowy tort z biszkoptami, twarogiem i śmietaną. Podczas gorącego lata jest ucztą dla oczu jak i dla rozpalonego ciała.

przepis,fotoprzepis,długie biszkopty,miękki twaróg,kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu),borówki,maliny,maliny,Jeżyny,Torty,Bez pieczenia

Torty

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

Agar10gramów
Jeżyny125gramów
biszkopty150gramów
borówki125gramów
cukier kryształ4łyżki
długie biszkopty150gramów
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu)500gramów
maliny250gramów
miękki twaróg500gramów
skórka z cytryny1łyżeczka
sok z cytryny½decylitra
woda1decylitr

 

Przepis

1. 

biszkopty 150 gramów  długie biszkopty 150 gramów

Okrągłą rozkładaną tortową formę wykładamy biszkoptami.

2. 

woda 1 decylitr  Agar 10 gramów  skórka z cytryny 1 łyżeczka  sok z cytryny ½ decylitra  miękki twaróg 500 gramów  kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 500 gramów  cukier kryształ 4 łyżki

W garnuszku zagotowujemy agar w odrobinie wody. Dodajemy cukier, skórkę i sok z cytryny, twaróg, śmietanę i chwilę podgrzewamy.

3. 

Jeżyny 125 gramów  maliny 125 gramów

Dodajemy owoce i delikatnie mieszamy.

4. 

borówki 125 gramów  maliny 125 gramów

Ciepły krem ostrożnie równomiernie wlewamy do wyłożonej formy i na wierzch wsypujemy resztę owoców. Odstawiamy do wystudzenia i wkładamy do lodówki. W lecie zapewni doskonałe orzeźwienie.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie