PRZEPISY

Chleb z orzechowym masłem

Chleb z orzechowym masłem

Delikatny chleb z orzechowym masłem pieczony w domowej piekarni.

przepis,fotoprzepis,masło orzechowe,bułka tarta,mąka chlebowa pszenna T750,Chleb,Przepisy do automatu do pieczenia,Bezlaktozowe

Chleb

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

bułka tarta100gramów
cukier kryształ1łyżka
drożdże instant2łyżeczki
masło orzechowe100gramów
mąka chlebowa pszenna T750200gramów
sól½łyżeczki
woda250mililitrów

 

Przepis

1. 

woda 250 mililitrów  masło orzechowe 100 gramów

Do pojemnika na mieszanie i pieczenie chleba wlewamy wodę, dodajemy orzechowe masło.

2. 

sól ½ łyżeczki  cukier kryształ 1 łyżka  bułka tarta 100 gramów  mąka chlebowa pszenna T750 200 gramów  drożdże instant 2 łyżeczki

Dodajemy sól, cukier, bułkę tartą i mąkę. Na wierzch wsypujemy drożdże.

3. 

Pojemnik na mieszanie wkładamy do domowej piekarni i nastawiamy program.
Program: Klasyczny (ewentualnie inny, polecany przez producenta)
Czas: 3 godziny
Wielkość bochenka: 700g
Kolor skórki: średnio ciemna

4. 

Po upieczeniu chleb zostawiamy w pojemniku żeby ostygł, potem go wyciągamy i dostudzamy, najlepiej na kratce. Przed krojeniem wyciągamy łopatkę do mieszania.

5. 

Wyciąganie łopatki do mieszania z upieczonego chleba może iść powoli i opornie a w chlebie po wyciągnięciu zostaje mniejsza albo większa dziurka. Dlatego, jeśli przypilnujemy sobie ostatnie mieszanie piekarni, możemy ją po tym mieszaniu szybko wyciągnąć a pieczenie możemy kontynuować bez niej.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się