Gulasz nie gulasz
Prosty przepis z małą ilością składników i dużą ilością przypraw.
przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,mielona czerwona papryka,Kurczak,Kuchnia węgierska,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Kurczak
Kuchnia węgierska
Składniki
Składniki
cebula | 2 | sztuki | |
czarny pieprz mielony | ½ | łyżeczki | |
mielona czerwona papryka | 1.5 | łyżeczki | |
olej słonecznikowy | - | ||
piersi z kurczaka | 400 | gramów | |
przyprawa do gulaszu | 1.5 | łyżeczki | |
przyprawa warzywna | 1.5 | łyżeczki | |
sos sojowy | 1 | łyżka | |
suszona papryczka chili | 1 | sztuka | |
sól | 1 | szczypta |
Przepis
2.
piersi z kurczaka 400 gramów • sól 1 szczypta • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • przyprawa warzywna 1.5 łyżeczki • przyprawa do gulaszu 1.5 łyżeczki • mielona czerwona papryka 1.5 łyżeczki
Dodajemy w paseczki pokrojone piersi z kurczaka, sól, pieprz, przyprawę warzywną, przyprawę do gulaszu i mieloną czerwoną paprykę.
3.
sos sojowy 1 łyżka • suszona papryczka chili 1 sztuka
Po kilku minutach zalewamy wodą i dusimy do miękkości. Na koniec dodajemy sojowy sos i według smaku pokruszoną suszoną papryczkę chili. Podajemy z makaronem, ryżem lub ziemniaczanym puree.
Smacznego!