PRZEPISY

Gulasz nie gulasz

Gulasz nie gulasz

Prosty przepis z małą ilością składników i dużą ilością przypraw.

przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,mielona czerwona papryka,Kurczak,Kuchnia węgierska,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Kurczak

Kuchnia węgierska

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cebula2sztuki
czarny pieprz mielony½łyżeczki
mielona czerwona papryka1.5łyżeczki
olej słonecznikowy-
piersi z kurczaka400gramów
przyprawa do gulaszu1.5łyżeczki
przyprawa warzywna1.5łyżeczki
sos sojowy1łyżka
suszona papryczka chili1sztuka
sól1szczypta

 

Przepis

1. 

olej słonecznikowy  cebula 2 sztuki

Na rozgrzanym oleju szklimy cebulkę na złoty kolor.

2. 

piersi z kurczaka 400 gramów  sól 1 szczypta  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  przyprawa warzywna 1.5 łyżeczki  przyprawa do gulaszu 1.5 łyżeczki  mielona czerwona papryka 1.5 łyżeczki

Dodajemy w paseczki pokrojone piersi z kurczaka, sól, pieprz, przyprawę warzywną, przyprawę do gulaszu i mieloną czerwoną paprykę.

3. 

sos sojowy 1 łyżka  suszona papryczka chili 1 sztuka

Po kilku minutach zalewamy wodą i dusimy do miękkości. Na koniec dodajemy sojowy sos i według smaku pokruszoną suszoną papryczkę chili. Podajemy z makaronem, ryżem lub ziemniaczanym puree.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie