Marynowany łosoś na zimno
![Marynowany łosoś na zimno](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000579/img_pl_4x3/marynowany-losos-na-zimno_00180.jpg)
Prosty przepis na marynowany łosoś na zimną płytę.
przepis,fotoprzepis,filet z łososia,koper,burak ćwikłowy,Słone przekąski,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy,Bezlaktozowe
Słone przekąski
Kategorie
Słone przekąski Bezglutenowe Sezonowe przepisy Bezlaktozowe Sezon - Koper Sezon - Burak ćwikłowy
Składniki
Składniki
brandy | 1 | łyżka | |
burak ćwikłowy | 400 | gramów | |
cukier kryształ | 1 | łyżka | |
filet z łososia | 400 | gramów | |
koper | 2 | łyżeczki | |
sól | 2 | łyżeczki |
Przepis
1.
filet z łososia 400 gramów
Filet z łososia wkładamy do miski tak aby zapełnił całą powierzchnię dna.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000579/small/IMG_1298.jpg)
2.
sól 2 łyżeczki • cukier kryształ 1 łyżka • koper 2 łyżeczki
Fileta posypujemy gruboziarnistą solą, cukrem kryształem i suszonym koperkiem.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000579/small/IMG_1299.jpg)
3.
burak ćwikłowy 400 gramów • brandy 1 łyżka
Buraczki ćwikłowe na drobno trzemy i w równomiernej warstwie nakładamy na fileta. Skrapiamy brandy. Miskę zamykamy i wkładamy do lodówki na 3-4 dni.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000579/small/IMG_1300.jpg)
4.
Fileta nożykiem ostrożnie oczyszczamy z marynaty, kroimy na cienkie plasterki i podajemy na kanapkach, koreczkach, mini kanapeczkach lub na zimnych płytach.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000579/small/IMG_1517_web.jpg)
Smacznego!