Marynowany łosoś na zimno

Prosty przepis na marynowany łosoś na zimną płytę.
przepis,fotoprzepis,filet z łososia,koper,burak ćwikłowy,Słone przekąski,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Słone przekąski
Składniki
Składniki
brandy | 1 35 | łyżka kcal | |
burak ćwikłowy | 400 192 | gramów kcal | |
cukier kryształ | 1 61 | łyżka kcal | |
filet z łososia | 400 808 | gramów kcal | |
koper | 2 4 | łyżeczki kcal | |
sól | 2 0 | łyżeczki kcal |
Przepis
1.
filet z łososia 400 gramów
Filet z łososia wkładamy do miski tak aby zapełnił całą powierzchnię dna.

2.
sól 2 łyżeczki • cukier kryształ 1 łyżka • koper 2 łyżeczki
Fileta posypujemy gruboziarnistą solą, cukrem kryształem i suszonym koperkiem.

3.
burak ćwikłowy 400 gramów • brandy 1 łyżka
Buraczki ćwikłowe na drobno trzemy i w równomiernej warstwie nakładamy na fileta. Skrapiamy brandy. Miskę zamykamy i wkładamy do lodówki na 3-4 dni.

4.
Fileta nożykiem ostrożnie oczyszczamy z marynaty, kroimy na cienkie plasterki i podajemy na kanapkach, koreczkach, mini kanapeczkach lub na zimnych płytach.

Smacznego!