PRZEPISY

Marynowany łosoś na zimno

Marynowany łosoś na zimno

Prosty przepis na marynowany łosoś na zimną płytę.

przepis,fotoprzepis,filet z łososia,koper,burak ćwikłowy,Słone przekąski,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Słone przekąski

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

brandy1łyżka
burak ćwikłowy400gramów
cukier kryształ1łyżka
filet z łososia400gramów
koper2łyżeczki
sól2łyżeczki

 

Przepis

1. 

filet z łososia 400 gramów

Filet z łososia wkładamy do miski tak aby zapełnił całą powierzchnię dna.

2. 

sól 2 łyżeczki  cukier kryształ 1 łyżka  koper 2 łyżeczki

Fileta posypujemy gruboziarnistą solą, cukrem kryształem i suszonym koperkiem.

3. 

burak ćwikłowy 400 gramów  brandy 1 łyżka

Buraczki ćwikłowe na drobno trzemy i w równomiernej warstwie nakładamy na fileta. Skrapiamy brandy. Miskę zamykamy i wkładamy do lodówki na 3-4 dni.

4. 

Fileta nożykiem ostrożnie oczyszczamy z marynaty, kroimy na cienkie plasterki i podajemy na kanapkach, koreczkach, mini kanapeczkach lub na zimnych płytach.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie