swiatwemnie.pl

Serowa rolada

    

Słony serowy smakołyk przeważnie przygotowywany na Sylwestra i różne uroczystości.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

 

 

cebula50gramów
chrzan w słoiku1łyżeczka
czarny pieprz mielony¼łyżeczki
jajka kurze4sztuki
masło130gramów
nać pietruszki-
ogórek konserwowy70gramów
ser Eidam350gramów
ser topiony100gramów
szynka dietetyczna150gramów
sól¼łyżeczki

1. Gotowanie sera

ser Eidam 350 gramów

Półtwardy ser z 45% zawartością tłuszczu w całości wkładamy do foliowego worka, zanurzamy w gorącej wodzie i gotujemy około 15 minut dopóki nie zmięknie.

Gotowanie sera

2. Przygotowanie nadzienia

jajka kurze 4 sztuki

Podczas gdy ser się gotuje, dajemy gotować jajka na twardo i kroimy wszystkie składniki na drobno.

Przygotowanie nadzienia

3. 

szynka dietetyczna 150 gramów  cebula 50 gramów  ogórek konserwowy 70 gramów  ser topiony 100 gramów  masło 130 gramów  sól ¼ łyżeczki  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki  nać pietruszki  chrzan w słoiku 1 łyżeczka

Pokrojoną szynkę, cebulę, ogórki, jajka ugotowane na twardo wymieszamy z serem i masłem. Doprawimy solą, czarnym pieprzem, natką pietruszki i chrzanem.

4. 

Ugotowany, miękki ser kładziemy na folię aluminiową i rozwałkowujemy go na prostokąt.

5. 

Nacieramy przygotowanym nadzieniem ...

6. 

... i ostrożnie zawijamy.

7. 

Rolkę zawijamy w folię aluminiową i odstawiamy w chłodne miejsce.

8. 

Przed podaniem otwieramy roladę z foli i kroimy na centymetrowe plastry. Ozdabiamy natką i podajemy z pieczywem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się