Serowa rolada

Słony serowy smakołyk przeważnie przygotowywany na Sylwestra i różne uroczystości.
przepis,fotoprzepis,ser Eidam,jajka kurze,masło,Słone przekąski,Wielkanoc,Sylwester,Bezglutenowe
Słone przekąski
Składniki
Składniki
cebula | 50 22 | gramów kcal | |
chrzan w słoiku | 1 3 | łyżeczka kcal | |
czarny pieprz mielony | ¼ 5 | łyżeczki kcal | |
jajka kurze | 4 352 | sztuki kcal | |
masło | 130 955 | gramów kcal | |
nać pietruszki | 0 ?? | kcal | |
ogórek konserwowy | 70 9 | gramów kcal | |
ser Eidam | 350 1001 | gramów kcal | |
ser topiony | 100 260 | gramów kcal | |
szynka dietetyczna | 150 375 | gramów kcal | |
sól | ¼ 0 | łyżeczki kcal |
Przepis
1. Gotowanie sera
ser Eidam 350 gramów
Półtwardy ser z 45% zawartością tłuszczu w całości wkładamy do foliowego worka, zanurzamy w gorącej wodzie i gotujemy około 15 minut dopóki nie zmięknie.

2. Przygotowanie nadzienia
jajka kurze 4 sztuki
Podczas gdy ser się gotuje, dajemy gotować jajka na twardo i kroimy wszystkie składniki na drobno.

3.
szynka dietetyczna 150 gramów • cebula 50 gramów • ogórek konserwowy 70 gramów • ser topiony 100 gramów • masło 130 gramów • sól ¼ łyżeczki • czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki • nać pietruszki • chrzan w słoiku 1 łyżeczka
Pokrojoną szynkę, cebulę, ogórki, jajka ugotowane na twardo wymieszamy z serem i masłem. Doprawimy solą, czarnym pieprzem, natką pietruszki i chrzanem.

4.
Ugotowany, miękki ser kładziemy na folię aluminiową i rozwałkowujemy go na prostokąt.

5.
Nacieramy przygotowanym nadzieniem ...

6.
... i ostrożnie zawijamy.

7.
Rolkę zawijamy w folię aluminiową i odstawiamy w chłodne miejsce.

8.
Przed podaniem otwieramy roladę z foli i kroimy na centymetrowe plastry. Ozdabiamy natką i podajemy z pieczywem.

Smacznego!