swiatwemnie.pl

Serowa rolada

Słony serowy smakołyk przeważnie przygotowywany na Sylwestra i różne uroczystości.

 

Ilość porcji: 6

Czas przygotowania: 30 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

 

 
 
Cebula50gramów
Chrzan1łyżeczka
Czarny pieprz mielony¼łyżeczki
Jajka kurze4sztuki
Masło130gramów
Nać pietruszki
Ogórek konserwowy70gramów
Ser eidam350gramów
Ser topiony100gramów
Szynka dietetyczna150gramów
Sól¼łyżeczki

1. Gotowanie sera

ser Eidam 350 g

Półtwardy ser z 45% zawartością tłuszczu w całości wkładamy do foliowego worka, zanurzamy w gorącej wodzie i gotujemy około 15 minut dopóki nie zmięknie.

Gotowanie sera

2. Przygotowanie nadzienia

jajka kurze 4 sztuki

Podczas gdy ser się gotuje, dajemy gotować jajka na twardo i kroimy wszystkie składniki na drobno.

Przygotowanie nadzienia

3. 

szynka dietetyczna 150 g  cebula 50 g  ogórek konserwowy 70 g  ser topiony 100 g  masło 130 g  sól ¼ łyżeczki  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki  nać pietruszki  chrzan 1 łyżeczka

Pokrojoną szynkę, cebulę, ogórki, jajka ugotowane na twardo wymieszamy z serem i masłem. Doprawimy solą, czarnym pieprzem, natką pietruszki i chrzanem.

4. 

Ugotowany, miękki ser kładziemy na folię aluminiową i rozwałkowujemy go na prostokąt.

5. 

Nacieramy przygotowanym nadzieniem ...

6. 

... i ostrożnie zawijamy.

7. 

Rolkę zawijamy w folię aluminiową i odstawiamy w chłodne miejsce.

8. 

Przed podaniem otwieramy roladę z foli i kroimy na centymetrowe plastry. Ozdabiamy natką i podajemy z pieczywem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się