swiatwemnie.pl

Deser twarogowo - śmietankowy

Szybki i orzeźwiający deser z łagodnego twarogu i śmietany, z dodatkiem owoców, które można sobie wybrać według smaku lub aktualnej pory roku.

 

Ilość porcji: 10

Czas przygotowania: 15 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

biszkopty 200 g  miękki twaróg 20% tłuszczu 500 g  kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 400 g  cukier waniliowy 3 sztuki  cukier kryształ 4 łyżki

Okrągłe biszkopty rozkładamy na dnie formy (25x20cm lub w małej tortownicy). W misce mieszamy twaróg, śmietanę, waniliowy i kryształowy cukier.

2. 

mandarynki (kompot) 350 g

Po biszkoptach delikatnie rozsmarowujemy połowę przygotowanego kremu z twarogu i śmietany a na wierzchu układamy odsączone mandarynki.

3. 

Na mandarynki znowu układamy biszkopty, które przykrywamy drugą połową kremu.

4. 

czekoladowy napój granulowany

Gotowy deser posypujemy słodkim kakao albo tartą czekoladą, a potem wkładamy do lodówki.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się