swiatwemnie.pl

Deser twarogowo - śmietankowy

     

Szybki i orzeźwiający deser z łagodnego twarogu i śmietany, z dodatkiem owoców, które można sobie wybrać według smaku lub aktualnej pory roku.

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

1. 

biszkopty 200 g  miękki twaróg 20% tłuszczu 500 g  kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 400 g  cukier waniliowy 3 sztuki  cukier kryształ 4 łyżki

Okrągłe biszkopty rozkładamy na dnie formy (25x20cm lub w małej tortownicy). W misce mieszamy twaróg, śmietanę, waniliowy i kryształowy cukier.

2. 

mandarynki (kompot) 350 g

Po biszkoptach delikatnie rozsmarowujemy połowę przygotowanego kremu z twarogu i śmietany a na wierzchu układamy odsączone mandarynki.

3. 

Na mandarynki znowu układamy biszkopty, które przykrywamy drugą połową kremu.

4. 

NO TITLE

Gotowy deser posypujemy słodkim kakao albo tartą czekoladą, a potem wkładamy do lodówki.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się