swiatwemnie.pl

Ciasto raz dwa

     

Szybkie, łatwe i lekkie ciasto dla gości.

Pichcił

Ilość porcji

30

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

 

1. 

Przygotowujemy sobie biszkoptowe ciasto na jedną blachę.

2. 

powidło morelowe

Ciasto po upieczeniu smarujemy morelowym dżemem.

3. Wypełnienie

słodka śmietana do gotowania 0.4 litra  mandarynki (kompot) 350 g  budyń waniliowy w proszku 100 g

Mandarynki z puszki razem z kompotem, śmietana do ubijania, budyń waniliowy bez gotowania. Wszystko razem wkładamy do miski, szczelnie zamykamy i dobrze potrząsamy.

Wypełnienie

4. 

Tak przygotowane wypełnienie rozcieramy na cieście wysmarowanym dżemem.

5. 

NO TITLE  śmietana do ubijania (30-33%) ½ litra

Na wypełnienie ubijamy dwie słodkie śmietany i posypujemy startą czekoladą albo czekoladą w proszku.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się