PRZEPISY

Kremowe czereśniowe ciasto

Kremowe czereśniowe ciasto

Według tego przepisu przygotujecie sobie delikatne i łagodne ciasto z chrupiącą skórką, czereśniami, śmietaną i mascarpone.

przepis,fotoprzepis,czereśnie,mascarpone,kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu),ciasto na strudel ręcznie rozciągane,Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

ciasto na strudel ręcznie rozciągane85gramów
cukier kryształ3łyżki
cynamon mielony1łyżeczka
czereśnie600gramów
jajka kurze2sztuki
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu)500mililitrów
mascarpone250gramów
masło50gramów
skrobia ziemniaczana3łyżeczki
skórka z cytryny½łyżeczki

 

Przepis

1. 

czereśnie 600 gramów

Czereśnie przepoławiamy i usuwamy pestki.

2. 

cukier kryształ 1 łyżka  cynamon mielony 1 łyżeczka  skrobia ziemniaczana 1 łyżeczka

Dodajemy wymienione składniki.

3. 

mascarpone 250 gramów  kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 500 mililitrów  cukier kryształ 2 łyżki  skrobia ziemniaczana 2 łyżeczki  skórka z cytryny ½ łyżeczki  jajka kurze 2 sztuki

Wymienione składniki wkładamy do głębokiej miski i razem ubijamy na gładki krem.

4. 

ciasto na strudel ręcznie rozciągane 85 gramów  masło 15 gramów

Ciasto rozkładamy na mniejszą masłem wysmarowaną blachę. Brzegi mogą wystawać.

5. 

Na ciasto wylewamy równomiernie krem.

6. 

Wierzch pokrywamy masą z czereśniami.

7. 

masło 35 gramów

Wystające brzegi ciasta smarujemy miękkim masłem i przykrywamy nimi czereśniową warstwę.

8. 

Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 180 °C.

9. 

Podajemy

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie