swiatwemnie.pl

Kremowe czereśniowe ciasto

Według tego przepisu przygotujecie sobie delikatne i łagodne ciasto z chrupiącą skórką, czereśniami, śmietaną i mascarpone.

 

Ilość porcji: 10

Czas przygotowania: 60 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

 

 
 

1. 

czereśnie 600 g

Czereśnie przepoławiamy i usuwamy pestki.

2. 

cukier kryształ 1 łyżka  cynamon mielony 1 łyżeczka  skrobia ziemniaczana 1 łyżeczka

Dodajemy wymienione składniki.

3. 

mascarpone 250 ml  kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 500 ml  cukier kryształ 2 łyżki  skrobia ziemniaczana 2 łyżeczki  skórka z cytryny ½ łyżeczki  jajka kurze 2 sztuki

Wymienione składniki wkładamy do głębokiej miski i razem ubijamy na gładki krem.

4. 

ciasto na strudel ręcznie rozciągane 85 g  masło 15 g

Ciasto rozkładamy na mniejszą masłem wysmarowaną blachę. Brzegi mogą wystawać.

5. 

Na ciasto wylewamy równomiernie krem.

6. 

Wierzch pokrywamy masą z czereśniami.

7. 

masło 35 g

Wystające brzegi ciasta smarujemy miękkim masłem i przykrywamy nimi czereśniową warstwę.

8. 

Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 180 °C.

9. 

Podajemy

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się