Dziecięce tiramisu

Bezalkoholowe i bezkofeinowe tiramisu pełne miodu, twarogu, śmietany i kokosu dla dzieci i kierowców :)
przepis,fotoprzepis,twaróg mielony,kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu),kakao proszek,długie biszkopty,Ciasta kremowe
Ciasta kremowe
Kategorie
Ciasta kremowe ›Składniki
Składniki
długie biszkopty | 350 1337 | gramów kcal | |
kakao instant | 0 ?? | kcal | |
kakao proszek | 0 ?? | kcal | |
kawowa mieszanka (Melta, Caro) | 0 ?? | kcal | |
kokos | 50 334 | gramów kcal | |
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) | 400 640 | gramów kcal | |
miód | 100 328 | gramów kcal | |
miód | 1 17 | łyżeczka kcal | |
twaróg mielony | 500 595 | gramów kcal | |
woda | 250 0 | mililitrów kcal | |
śmietan-fix | 8 28 | gramów kcal | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 200 622 | mililitrów kcal |
Przepis
1.
woda 250 mililitrów • kawowa mieszanka (Melta, Caro) • miód 1 łyżeczka
Z wody i z kawy zbożowej Inki przygotowujemy sobie kawę według instrukcji na opakowaniu i osładzamy ją trochę miodem.

2.
twaróg mielony 500 gramów • kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 400 gramów • miód 100 gramów
Twaróg mieszamy ze śmietaną i miodem.

3.
śmietana do ubijania (30-33%) 200 mililitrów • śmietan-fix 8 gramów
Ubijamy śmietanę do ubicia ze śmietan-fix i dodajemy do kremu.


5.
długie biszkopty 350 gramów
Jedną trzecią biszkoptów szybko maczamy w zbożowej kawie i układamy w formie.

6.
Na biszkopty smarujemy połowę kremu (bez kokosu), układamy dwie trzecie biszkoptów namoczonych w kawie, smarujemy warstwą kremu z kokosem, układamy ostatnią część biszkoptów namoczonych w kawie i smarujemy resztą kremu. Ugładzamy i wkładamy do lodówki na 2-3 godziny.

7.
Kroimy i posypujemy przesianym kakaem. Każda porcję przy serwowaniu posypujemy odrobiną słodkim rozpuszczalnym kakaem.

Smacznego!