swiatwemnie.pl

Dziecięce tiramisu

     

Bezalkoholowe i bezkofeinowe tiramisu pełne miodu, twarogu, śmietany i kokosu dla dzieci i kierowców :)

Pichcił

Ilość porcji

9

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

1. 

woda 250 ml  kawowa mieszanka (Melta, Caro)  miód 1 łyżeczka

Z wody i z kawy zbożowej Inki przygotowujemy sobie kawę według instrukcji na opakowaniu i osładzamy ją trochę miodem.

2. 

twaróg mielony 500 g  kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 400 g  miód 100 g

Twaróg mieszamy ze śmietaną i miodem.

3. 

śmietana do ubijania (30-33%) 200 ml  śmietan-fix 8 g

Ubijamy śmietanę do ubicia ze śmietan-fix i dodajemy do kremu.

4. 

kokos 50 g

Do jednej trzeciej kremu dodajemy kokos.

5. 

długie biszkopty 350 g

Jedną trzecią biszkoptów szybko maczamy w zbożowej kawie i układamy w formie.

6. 

Na biszkopty smarujemy połowę kremu (bez kokosu), układamy dwie trzecie biszkoptów namoczonych w kawie, smarujemy warstwą kremu z kokosem, układamy ostatnią część biszkoptów namoczonych w kawie i smarujemy resztą kremu. Ugładzamy i wkładamy do lodówki na 2-3 godziny.

7. 

kakao proszek  kakao instant

Kroimy i posypujemy przesianym kakaem. Każda porcję przy serwowaniu posypujemy odrobiną słodkim rozpuszczalnym kakaem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się