Dziecięce tiramisu
Bezalkoholowe i bezkofeinowe tiramisu pełne miodu, twarogu, śmietany i kokosu dla dzieci i kierowców :)
przepis,fotoprzepis,twaróg mielony,kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu),kakao proszek,długie biszkopty,Ciasta kremowe
Ciasta kremowe
Kategorie
Ciasta kremowe ›
Składniki
Składniki
długie biszkopty | 350 | gramów | |
kakao instant | - | ||
kakao proszek | - | ||
kawowa mieszanka (Melta, Caro) | - | ||
kokos | 50 | gramów | |
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) | 400 | gramów | |
miód | 100 | gramów | |
miód | 1 | łyżeczka | |
twaróg mielony | 500 | gramów | |
woda | 250 | mililitrów | |
śmietan-fix | 8 | gramów | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 200 | mililitrów |
Przepis
1.
woda 250 mililitrów • kawowa mieszanka (Melta, Caro) • miód 1 łyżeczka
Z wody i z kawy zbożowej Inki przygotowujemy sobie kawę według instrukcji na opakowaniu i osładzamy ją trochę miodem.
2.
twaróg mielony 500 gramów • kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 400 gramów • miód 100 gramów
Twaróg mieszamy ze śmietaną i miodem.
3.
śmietana do ubijania (30-33%) 200 mililitrów • śmietan-fix 8 gramów
Ubijamy śmietanę do ubicia ze śmietan-fix i dodajemy do kremu.
5.
długie biszkopty 350 gramów
Jedną trzecią biszkoptów szybko maczamy w zbożowej kawie i układamy w formie.
6.
Na biszkopty smarujemy połowę kremu (bez kokosu), układamy dwie trzecie biszkoptów namoczonych w kawie, smarujemy warstwą kremu z kokosem, układamy ostatnią część biszkoptów namoczonych w kawie i smarujemy resztą kremu. Ugładzamy i wkładamy do lodówki na 2-3 godziny.
7.
Kroimy i posypujemy przesianym kakaem. Każda porcję przy serwowaniu posypujemy odrobiną słodkim rozpuszczalnym kakaem.
Smacznego!