swiatwemnie.pl

Nie pieczony mandarynkowy deser

     

Wyjątkowy, lekki deser po którym będą się wszystkie dzieci i dorośli oblizywać.

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 

1. 

długie biszkopty 1 opakowanie

Na tacce układamy długie biszkopty i polewamy je połową soku z mandarynek.

2. 

ser biały naturalny 150 g  śmietana do ubijania (30-33%) 250 ml  cukier waniliowy 3 sztuki

Delikatny serek śmietankowy ubijamy ze śmietaną i cukrem waniliowym.

3. 

1/3 kremu smarujemy na biszkoptach. Na nie układamy mandarynki. Na mandarynki smarujemy drugą 1/3 kremu. Na krem ponownie układamy biszkopty, które polewamy resztą soku z mandarynek.

4. 

Na wierzch smarujemy ostatnią warstwę kremu.

5. 

kakao proszek

Tą posypujemy delikatnym kakaowym proszkiem. Deser odstawiamy w chłodne miejsce żeby stężał a biszkopty zmiękły. Możemy podawać.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się