PRZEPISY

Cynamonowe sploty

Cynamonowe sploty

Przepis na ciekawie formowane suche ciasteczka z przyjemnym cynamonowym smakiem.

przepis,fotoprzepis,budyń czekoladowy - proszek,cynamon mielony,Ciasteczka,Boże Narodzenie

Ciasteczka

Pichcił

Ilość porcji

30

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

budyń czekoladowy - proszek74gramów
cukier puder100gramów
cukier waniliowy16gramów
cynamon mielony1łyżka
jajka kurze1sztuka
masło200gramów
mąka chlebowa pszenna T750250gramów

 

Przepis

1. Przygotowanie ciasta

mąka chlebowa pszenna T750 250 gramów  cukier puder 100 gramów  budyń czekoladowy - proszek 74 gramów  cukier waniliowy 16 gramów  cynamon mielony 1 łyżka  masło 200 gramów  jajka kurze 1 sztuka

Mąkę mieszamy z cukrem, budyniem w proszku, cynamonem i waniliowym cukrem. Dodajemy masło i jajko. Wyrabiamy ciasto, które odkładamy do lodówki na około godzinę.

2. Przeciskamy przez praskę do czosnku

Z ciasta oddzielamy małe kawałki, które przeciskamy przez praskę do czosnku na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wytwarzamy sploty.

3. Pieczenie

Sploty ozdabiamy kolorową posypką, pieczemy w 180 °C 10 minut.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się