swiatwemnie.pl

Cynamonowe sploty

Przepis na ciekawie formowane suche ciasteczka z przyjemnym cynamonowym smakiem.

 

Ilość porcji: 30

Czas przygotowania: 30 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

 

 
 

1. Przygotowanie ciasta

mąka chlebowa pszenna T750 250 g  cukier puder 100 g  budyń czekoladowy - proszek 74 g  cukier waniliowy 16 g  cynamon mielony 1 łyżka  masło 200 g  jajka kurze 1 sztuka

Mąkę mieszamy z cukrem, budyniem w proszku, cynamonem i waniliowym cukrem. Dodajemy masło i jajko. Wyrabiamy ciasto, które odkładamy do lodówki na około godzinę.

Przygotowanie ciasta

2. Przeciskamy przez praskę do czosnku

Z ciasta oddzielamy małe kawałki, które przeciskamy przez praskę do czosnku na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wytwarzamy sploty.

Przeciskamy przez praskę do czosnku

3. Pieczenie

Sploty ozdabiamy kolorową posypką, pieczemy w 180 °C 10 minut.

Pieczenie

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się