Cynamonowe precelki

Kruche chrupiące precelki na świąteczny stół.
przepis,fotoprzepis,cynamon mielony,cynamon mielony,Ciasteczka,Boże Narodzenie
Ciasteczka
Składniki
Składniki
cukier trzcinowy | 30 119 | gramów kcal | |
cukier trzcinowy | 0 ?? | kcal | |
cynamon mielony | 1 13 | łyżeczka kcal | |
cynamon mielony | 0 ?? | kcal | |
jajka kurze | 1 88 | sztuka kcal | |
masło | 60 441 | gramów kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 100 347 | gramów kcal | |
żółtko jajka | 1 57 | sztuka kcal |
Przepis
1.
mąka chlebowa pszenna T750 100 gramów • masło 60 gramów • cukier trzcinowy 30 gramów • cynamon mielony 1 łyżeczka • żółtko jajka 1 sztuka
Do miski wsypujemy mąkę, cukier, dodajemy żółtko i pokrojone masło, dosypujemy cynamon.

2.
Wyrabiamy ciasto, zapakowujemy do foli spożywczej i wkładamy na godzinę do lodówki.

3.
Ciasto wyciągamy z lodówki i wytwarzamy z niego walec długości do 15 cm. Ten kroimy na 1 cm płaty. Z każdego płatka formujemy około 25 cm wałeczek.

4.
Formujemy precelek i przekładamy go na blachę wyłożoną papierem (folią) do pieczenia.



7.
Pieczemy 10 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!