PRZEPISY

Kruche renifery

Kruche renifery

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Ulubione kruche ciasteczka z miłym bożonarodzeniowym motywem. Te się z pewnością rozejdą jako pierwsze!

przepis,fotoprzepis,masło,mielone orzechy włoskie,Ciasteczka,Boże Narodzenie

Ciasteczka

Pichcił

Ilość porcji

25

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

cukier puder

150

582

gramów

kcal

cukier waniliowy

8

29

gramów

kcal

czekolada do gotowania

0

??

kcal

dżem morelowy

0

??

kcal

jajka kurze

1

88

sztuka

kcal

masło

280

2056

gramów

kcal

mielone orzechy włoskie

100

674

gramów

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

500

1735

gramów

kcal

proszek do pieczenia

1

4

łyżeczka

kcal

sól

0

??

kcal

żółtko jajka

2

114

sztuki

kcal

 

Przepis

1. 

mąka chlebowa pszenna T750 500 gramów  masło 280 gramów  cukier puder 150 gramów  sól  mielone orzechy włoskie 100 gramów  cukier waniliowy 8 gramów  proszek do pieczenia 1 łyżeczka  żółtko jajka 2 sztuki  jajka kurze 1 sztuka

Masło kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do miski. Gdy tylko masło zmięknie dodajemy mąkę, cukier, szczyptę soli, mielone orzechy, waniliowy cukier, proszek do pieczenia, żółtka i całe jajko. Wyrabiamy ciasto.

Masło kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do...

2. 

Ciasto odkładamy na godzinę do lodówki. Piekarnik rozgrzewamy do 180° C.

Ciasto odkładamy na godzinę do lodówki....

3. 

Ciasto rozwałkowujemy na grubość około 3 mm. Wykrawamy kółeczka.

Ciasto rozwałkowujemy na grubość około 3 mm....

4. 

Pieczemy 15 minut-y w temperaturze 180 °C.

Pieczemy 15 minut-y w temperaturze 180 °C....

5. 

dżem morelowy

Połowę upieczonych kółeczek smarujemy dżemem i przykrywamy drugą połową kółeczek.

Połowę upieczonych kółeczek smarujemy dżemem...

6. 

czekolada do gotowania

Kruche ciasteczka ozdabiamy kolorowymi cukiereczkami i czekoladą.

Kruche ciasteczka ozdabiamy kolorowymi...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się