PRZEPISY

Marcepanowe rogaliki

Marcepanowe rogaliki

Chrupiące słodkie rogaliki na wasz bożonarodzeniowy stół.

przepis,fotoprzepis,Marcepan,Ciasteczka,Boże Narodzenie

Ciasteczka

Pichcił

Ilość porcji

30

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

Marcepan100gramów
cukier puder40gramów
czekolada do gotowania50gramów
masło120gramów
migdały płatki20gramów
mąka chlebowa pszenna T750250gramów
sól-
żółtko jajka2sztuki

 

Przepis

1. 

masło 120 gramów  żółtko jajka 2 sztuki  cukier puder 40 gramów

Masło ubijamy razem z cukrem, dodajemy żółtka. Razem ubijamy.

2. 

Marcepan 100 gramów

Dodajemy pokrojoną marcepanową masę. Mieszamy.

3. 

mąka chlebowa pszenna T750 250 gramów  sól

Na koniec do ciasta dodajemy mąkę i szczyptę soli. Wyrabiamy ciasto, które odstawiamy do lodówki na 30 minut do odpoczęcia.

4. 

Ciastem wypełniamy foremki na rogaliki.

5. 

Pieczemy 10 minut-y w temperaturze 180 °C.

6. 

czekolada do gotowania 50 gramów  migdały płatki 20 gramów

Po upieczeniu możemy obydwa końce rogalików namoczyć w czekoladzie roztopioną nad parą i posypać nasiekanymi płatkami migdałów.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie