Kakaowe kółeczka nadziewane twarogowym kremem
Miękkie bożonarodzeniowe ciasteczka nadziewane lekkim twarogowym kremem.
przepis,fotoprzepis,kakao proszek,twaróg mielony,Ciasteczka,Boże Narodzenie
Ciasteczka
Składniki
Składniki
budyń bez gotowania | 50 | gramów | |
cukier puder | 120 | gramów | |
cukier waniliowy | 8 | gramów | |
jajka kurze | 1 | sztuka | |
kakao proszek | 30 | gramów | |
masło | 180 | gramów | |
mleko w proszku | 100 | gramów | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 300 | gramów | |
mąka chlebowa pszenna T750 | - | ||
proszek do pieczenia | 2 | łyżeczki | |
sól | - | ||
twaróg mielony | 250 | gramów |
Przepis
1.
mąka chlebowa pszenna T750 300 gramów • cukier puder 100 gramów • proszek do pieczenia 2 łyżeczki • sól • kakao proszek 30 gramów • masło 180 gramów • jajka kurze 1 sztuka
Mąkę, cukier, szczyptę soli, jajko, proszek do pieczenia, miękkie masło i kakao wkładamy do miski.
2.
Wyrabiamy ciasto. Formujemy na kształt bochenka i wkładamy do lodówki na godzinę do stężenia.
3.
Lekko stężone ciasto rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na grubość 6-7 mm. Wykrawamy kółeczka. Kółeczka przenosimy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na każdym kółeczku odciskamy wzór.
4.
Pieczemy 10 minut-y w temperaturze 180 °C.
5.
twaróg mielony 250 gramów • mleko w proszku 100 gramów • cukier puder 20 gramów • cukier waniliowy 8 gramów • budyń bez gotowania 50 gramów
Twaróg mieszamy razem z suszonym mlekiem, dodajemy cukier, waniliowy cukier i na koniec budyń bez gotowania.
6.
Zlepiamy kremem po dwa kółeczka. Przechowujemy w chłodnym miejscu.
Smacznego!