PRZEPISY

Kakaowe kółeczka nadziewane twarogowym kremem

Kakaowe kółeczka nadziewane twarogowym kremem

Miękkie bożonarodzeniowe ciasteczka nadziewane lekkim twarogowym kremem.

przepis,fotoprzepis,kakao proszek,twaróg mielony,Ciasteczka,Boże Narodzenie

Ciasteczka

Pichcił

Ilość porcji

20

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

budyń bez gotowania50gramów
cukier puder120gramów
cukier waniliowy8gramów
jajka kurze1sztuka
kakao proszek30gramów
masło180gramów
mleko w proszku100gramów
mąka chlebowa pszenna T750300gramów
mąka chlebowa pszenna T750-
proszek do pieczenia2łyżeczki
sól-
twaróg mielony250gramów

 

Przepis

1. 

mąka chlebowa pszenna T750 300 gramów  cukier puder 100 gramów  proszek do pieczenia 2 łyżeczki  sól  kakao proszek 30 gramów  masło 180 gramów  jajka kurze 1 sztuka

Mąkę, cukier, szczyptę soli, jajko, proszek do pieczenia, miękkie masło i kakao wkładamy do miski.

2. 

Wyrabiamy ciasto. Formujemy na kształt bochenka i wkładamy do lodówki na godzinę do stężenia.

3. 

mąka chlebowa pszenna T750

Lekko stężone ciasto rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na grubość 6-7 mm. Wykrawamy kółeczka. Kółeczka przenosimy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na każdym kółeczku odciskamy wzór.

4. 

Pieczemy 10 minut-y w temperaturze 180 °C.

5. 

twaróg mielony 250 gramów  mleko w proszku 100 gramów  cukier puder 20 gramów  cukier waniliowy 8 gramów  budyń bez gotowania 50 gramów

Twaróg mieszamy razem z suszonym mlekiem, dodajemy cukier, waniliowy cukier i na koniec budyń bez gotowania.

6. 

Zlepiamy kremem po dwa kółeczka. Przechowujemy w chłodnym miejscu.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się