PRZEPISY

Cynamonowe ciasto

Cynamonowe ciasto

Placek z biszkoptowego ciasta z cynamonowym kremem.

przepis,fotoprzepis,cukier cynamonowy,Delikatny chudy twaróg,śmietana do ubijania (30-33%),Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Ciasta kremowe  

 

Składniki

Składniki

Delikatny chudy twaróg200gramów
białko jajka4sztuki
cukier cynamonowy20gramów
cukier kryształ130gramów
cukier puder-
cukier waniliowy8gramów
kakao proszek4łyżki
mąka luksusowa pszenna T55080gramów
rum3łyżki
skrobia kukurydziana1łyżka
woda4łyżki
śmietan-fix10gramów
śmietana do ubijania (30-33%)250mililitrów
żółtko jajka4sztuki

 

Przepis

1. 

żółtko jajka 4 sztuki  cukier kryształ 100 gramów  cukier waniliowy 8 gramów  woda 4 łyżki

Żółtka mieszamy z wodą, dodajemy cukier i cukier waniliowy. Mieszamy.

2. 

mąka luksusowa pszenna T550 80 gramów  kakao proszek 4 łyżki  skrobia kukurydziana 1 łyżka

W misce mieszamy mąkę z kakaem i skrobią. Mieszankę mieszając dodajemy do kremu z żółtek.

3. 

białko jajka 4 sztuki

Z białek ubijamy gęstą pianę, którą dodajemy do ciasta. Wszystko razem mieszamy i wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

4. 

cukier puder

Spód pieczemy na 180° C 10 minut. Upieczone ciasto ostrożnie przewracamy na ściereczkę posypaną cukrem.

5. 

cukier cynamonowy 20 gramów  cukier kryształ 30 gramów  rum 3 łyżki  Delikatny chudy twaróg 200 gramów  śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów  śmietan-fix 10 gramów

Krem przygotowujemy poprzez zmieszanie cukru cynamonowego z cukrem kryształem, rumem, twarogiem i ubitą bitą śmietaną. Do śmietany na ubijanie podczas ubijania dodajemy śmietanę fix.

6. 

Krem nakładamy na spód a ten potem przez pół na siebie nakładamy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie