PRZEPISY

Brownie tort z owocami

Brownie tort z owocami

Fantastycznie dobry czekoladowy tort z nadzieniem z mascarpone i drobnymi owocami. Zdecydowanie warto go wypróbować!

przepis,fotoprzepis,kakao proszek,kakao proszek,śmietana do ubijania (30-33%),mascarpone,ogrodowe i leśne owoce (mieszanka drobnych owoców),Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Ciasta kremowe  

 

Składniki

Składniki

biała czekolada70gramów
cukier kryształ160gramów
cukier puder120gramów
czekolada 70%200gramów
jajka kurze4sztuki
kakao proszek6łyżek
kakao proszek30gramów
mascarpone250gramów
masło180gramów
mleko półtłuste 1,5%40mililitrów
mąka chlebowa pszenna T750140gramów
ogrodowe i leśne owoce (mieszanka drobnych owoców)250gramów
proszek do pieczenia1łyżeczka
sól½łyżeczki
śmietana do ubijania (30-33%)250mililitrów

 

Przepis

1. 

czekolada 70% 100 gramów

W wodnej kąpieli rozpuszczamy czekoladę.

2. 

masło 90 gramów  cukier kryształ 80 gramów

Dodajemy masło i cukier.

3. 

mąka chlebowa pszenna T750 70 gramów  proszek do pieczenia ½ łyżeczki  sól ¼ łyżeczki  kakao proszek 3 łyżki

W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, kakaem i solą.

4. 

jajka kurze 2 sztuki

Do rozpuszczonej letniej czekolady z masłem dodajemy jajka i stopniowo dodajemy sypką mieszankę.

5. 

mleko półtłuste 1,5% 20 mililitrów

Dodajemy mleko i porządnie mieszamy.

6. 

Ciasto wylewamy do tortowej formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C.

7. 

czekolada 70% 100 gramów  masło 90 gramów  cukier kryształ 80 gramów  mąka chlebowa pszenna T750 70 gramów  proszek do pieczenia ½ łyżeczki  sól ¼ łyżeczki  kakao proszek 3 łyżki  jajka kurze 2 sztuki  mleko półtłuste 1,5% 20 mililitrów

Cały proces ponownie powtarzamy i przygotowujemy sobie drugi korpus.

8. 

śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów  cukier puder 120 gramów  kakao proszek 30 gramów

Krem przygotowujemy poprzez ubicie śmietany do ubijania, dodając kakao i cukier. Mieszamy.

9. 

mascarpone 250 gramów

Do kremu dodajemy mascarpone i krótko ubijamy.

10. 

ogrodowe i leśne owoce (mieszanka drobnych owoców) 250 gramów

Na ostudzony korpus smarujemy część kremu i układamy drobne owoce.

11. 

Przykrywamy drugim korpusem i rozsmarowujemy, również po bokach, resztą kremu.

12. 

biała czekolada 70 gramów

Tort możemy ozdobić drobnymi owocami lub na drobno startą białą czekoladą.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się