PRZEPISY

Bożonarodzeniowe choineczki

Bożonarodzeniowe choineczki

Wesołe bożonarodzeniowe babeczki.

przepis,fotoprzepis,kasztanowe puree,kasztanowe puree,śmietana do ubijania (30-33%),Muffiny,Boże Narodzenie

Muffiny

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

wysoka

 

Składniki

Składniki

białko jajka3sztuki
cukier puder60gramów
cukrowe posypki kolorowe-
kasztanowe puree250gramów
mleko półtłuste 1,5%200mililitrów
mąka luksusowa pszenna T55060gramów
proszek do pieczenia1łyżeczka
skrobia kukurydziana20gramów
woda60mililitrów
śmietana do ubijania (30-33%)250mililitrów
żelatyna spożywcza1łyżka
żółtko jajka3sztuki

 

Przepis

1. Kasztanowe muffiny

żółtko jajka 3 sztuki  cukier puder 60 gramów  białko jajka 3 sztuki

Żółtka mieszamy z cukrem. Z białek ubijamy gęstą pianę.

Żółtka mieszamy z cukrem. Z białek ubijamy...

2. 

woda 30 mililitrów  kasztanowe puree 125 gramów

Do żółtek dodajemy wodę, rozmrożone kasztanowe puree,...

Do żółtek dodajemy wodę, rozmrożone...

3. 

mąka luksusowa pszenna T550 60 gramów  proszek do pieczenia 1 łyżeczka

... mąkę z proszkiem do pieczenia ...

... mąkę z proszkiem do pieczenia ......

4. 

... i gęstą pianę z białek.

... i gęstą pianę z białek....

5. 

Za pomocą łyżki do lodów ciasto rozdzielamy do papierowych koszyczków na muffiny włożonych do formy na muffiny.

Za pomocą łyżki do lodów ciasto rozdzielamy do...

6. 

Pieczemy 15 minut-y w temperaturze 180 °C.

Pieczemy 15 minut-y w temperaturze 180 °C....

7. Kasztanowy krem

mleko półtłuste 1,5% 200 mililitrów  skrobia kukurydziana 20 gramów

Z mleka i skrobi gotujemy gęsty budyń.

Z mleka i skrobi gotujemy gęsty budyń....

8. 

kasztanowe puree 125 gramów

Dodajemy rozmrożone kasztanowe puree ...

Dodajemy rozmrożone kasztanowe puree ......

9. 

... i dobrze mieszamy.

... i dobrze mieszamy....

10. 

żelatyna spożywcza 1 łyżka  woda 30 mililitrów

W wodzie rozpuszczamy żelatynę i delikatnie ją podgrzewamy. Mieszamy w niej łyżkę z kremu i żelatynę wlewamy do całego kremu, mieszamy. Wkładamy do stężenia na godzinę do lodówki.

W wodzie rozpuszczamy żelatynę i delikatnie ją...

11. 

śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów

Ubijamy bitą śmietanę i dodajemy ją do kremu.

Ubijamy bitą śmietanę i dodajemy ją do kremu....

12. 

Krem wkładamy do woreczka cukierniczego ...

Krem wkładamy do woreczka cukierniczego ......

13. 

cukrowe posypki kolorowe

... i warstwowo formujemy choineczki na muffinowych korpusach. Ozdabiamy kolorową posypką.

... i warstwowo formujemy choineczki na...

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się