swiatwemnie.pl

Kokosowo śmietankowe rogaliki

     

Przepis na przygotowanie kruchych świątecznych ciasteczek, których zapach będzie roznosił się po całym domu.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

 

 

1. 

mąka luksusowa pszenna T550 450 g  wiórki kokosowe 100 g  masło 250 g  żółtko jajka 1 sztuka  cukier puder 100 g  śmietana do ubijania (30-33%) 230 ml  proszek do pieczenia ¼ łyżeczki  cukier waniliowy 20 g

Ze wszystkich składników przygotowujemy ciasto, które wkładamy na 2 godziny do lodówki.

2. 

Z ciasta formujemy małe rogaliki i układamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

3. 

Pieczemy w temperaturze 170°C około 10-15 minut.

4. 

cukier puder  czekolada do gotowania 100 g

Zaraz po upieczeniu rogaliki obtaczamy w cukrze pudrze a po wystudzeniu końce maczamy w czekoladzie.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się