swiatwemnie.pl

Kokosowo śmietankowe rogaliki

Kokosowo śmietankowe rogaliki

    

Przepis na przygotowanie kruchych świątecznych ciasteczek, których zapach będzie roznosił się po całym domu.

przepis,fotoprzepis,wiórki kokosowe,śmietana do ubijania (30-33%),Ciasteczka,Boże Narodzenie

Ciasteczka

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

 

 

Przepis

1. 

mąka luksusowa pszenna T550 450 gramów  wiórki kokosowe 100 gramów  masło 250 gramów  żółtko jajka 1 sztuka  cukier puder 100 gramów  śmietana do ubijania (30-33%) 230 mililitrów  proszek do pieczenia ¼ łyżeczki  cukier waniliowy 20 gramów

Ze wszystkich składników przygotowujemy ciasto, które wkładamy na 2 godziny do lodówki.

2. 

Z ciasta formujemy małe rogaliki i układamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

3. 

Pieczemy w temperaturze 170°C około 10-15 minut.

4. 

cukier puder  czekolada do gotowania 100 gramów

Zaraz po upieczeniu rogaliki obtaczamy w cukrze pudrze a po wystudzeniu końce maczamy w czekoladzie.

Smacznego!

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się