swiatwemnie.pl

Kokosowo śmietankowe rogaliki

    

Przepis na przygotowanie kruchych świątecznych ciasteczek, których zapach będzie roznosił się po całym domu.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

 

 

1. 

mąka luksusowa pszenna T550 450 gramów  wiórki kokosowe 100 gramów  masło 250 gramów  żółtko jajka 1 sztuka  cukier puder 100 gramów  śmietana do ubijania (30-33%) 230 mililitrów  proszek do pieczenia ¼ łyżeczki  cukier waniliowy 20 gramów

Ze wszystkich składników przygotowujemy ciasto, które wkładamy na 2 godziny do lodówki.

2. 

Z ciasta formujemy małe rogaliki i układamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

3. 

Pieczemy w temperaturze 170°C około 10-15 minut.

4. 

cukier puder  czekolada do gotowania 100 gramów

Zaraz po upieczeniu rogaliki obtaczamy w cukrze pudrze a po wystudzeniu końce maczamy w czekoladzie.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się