swiatwemnie.pl

Kulki kasztanowo - owsiane

Niepieczone bożonarodzeniowe kulki.

 

Ilość porcji: 45

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

 

 
 

1. Przygotowanie masy

masło 250 g  skondensowane słodzone mleko 397 g  budyń czekoladowy - proszek 100 g  kasztanowe puree 250 g  płatki owsiane 200 g

W kąpieli wodnej rozpuszczamy masło, dodajemy słodzone mleko skondensowane. Gdy się rozpuści wsypujemy budyń i mieszamy przez 20 minut aż budyń częściowo zgęstnieje. Do gorącej masy dodajemy kasztanowe puree, a na sam koniec delikatne płatki owsiane.

Przygotowanie masy

2. 

Dobrze wymieszaną masę odstawiamy w chłodne miejsce na 24 godziny.

3. Formowanie kulek

mielone orzechy włoskie

Formujemy kulki i obtaczamy je w zmielonych orzechach.

Formowanie kulek

4. 

Kuleczki przekładamy do papierowych koszyczków i przechowujemy w chłodnym miejscu.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się