swiatwemnie.pl

Kulki kasztanowo - owsiane

Kulki kasztanowo - owsiane

    

Niepieczone bożonarodzeniowe kulki.

przepis,fotoprzepis,kasztanowe puree,płatki owsiane,Wyroby cukiernicze,Boże Narodzenie,Bez pieczenia

Wyroby cukiernicze

Pichcił

Ilość porcji

45

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

 

Przepis

1. Przygotowanie masy

masło 250 gramów  skondensowane słodzone mleko 397 gramów  budyń czekoladowy - proszek 100 gramów  kasztanowe puree 250 gramów  płatki owsiane 200 gramów

W kąpieli wodnej rozpuszczamy masło, dodajemy słodzone mleko skondensowane. Gdy się rozpuści wsypujemy budyń i mieszamy przez 20 minut aż budyń częściowo zgęstnieje. Do gorącej masy dodajemy kasztanowe puree, a na sam koniec delikatne płatki owsiane.

Przygotowanie masy

2. 

Dobrze wymieszaną masę odstawiamy w chłodne miejsce na 24 godziny.

3. Formowanie kulek

mielone orzechy włoskie

Formujemy kulki i obtaczamy je w zmielonych orzechach.

Formowanie kulek

4. 

Kuleczki przekładamy do papierowych koszyczków i przechowujemy w chłodnym miejscu.

Smacznego!

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się