PRZEPISY

Kasztanowe niedźwiedzie łapki

Kasztanowe niedźwiedzie łapki

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Delikatne, puszyste ciasteczka. Smaczna odmiana tradycyjnych świątecznych ciasteczek - niedźwiedzie łapki.

przepis,fotoprzepis,kasztanowe puree,Ciasteczka,Boże Narodzenie

Ciasteczka

Pichcił

Ilość porcji

60

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

cukier puder

100

388

gramów

kcal

cukier puder

0

??

kcal

jajka kurze

2

176

sztuki

kcal

kakao proszek

10

31

gramów

kcal

kasztanowe puree

250

528

gramów

kcal

masło

125

918

gramów

kcal

masło

0

??

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

200

694

gramów

kcal

mąka luksusowa pszenna T550

0

??

kcal

proszek do pieczenia

10

8

gramów

kcal

 

Przepis

1. 

masło 125 gramów  cukier puder 100 gramów

Łychą wymieszamy masło z cukrem.

Łychą wymieszamy masło z cukrem....

2. 

jajka kurze 2 sztuki  kakao proszek 10 gramów

Dodajemy jajka i kakao.

Dodajemy jajka i kakao....

3. 

kasztanowe puree 250 gramów  mąka chlebowa pszenna T750 200 gramów  proszek do pieczenia 10 gramów

Dodajemy rozmrożone kasztanowe puree i mąkę z proszkiem do pieczenia. Ręką mieszamy ciasto, które jest nieco lepkie. Wkładamy je do lodówki na godzinę żeby stężało.

Dodajemy rozmrożone kasztanowe puree i mąkę z...

4. 

masło  mąka luksusowa pszenna T550

Foremki na łapki natłuszczamy masłem i posypujemy mąką.

Foremki na łapki natłuszczamy masłem i...

5. 

Ciasto po częściach wyciągamy z lodówki. Formujemy z niego odpowiednio wielkie kulki (ich wielkość zależy od wielkości foremek). Kulki wkładamy do foremki i ugniatamy. Ciasto musi być ugniecione maksymalnie do połowy foremki - podczas pieczenia ciasto urośnie i wypełni ją całą.

Ciasto po częściach wyciągamy z lodówki....

6. 

Napełnione foremki układamy na blachę i 15 minut pieczemy w temperaturze 180°C.

Napełnione foremki układamy na blachę i 15...

7. 

Jeszcze ciepłe wyciągamy z foremek...

Jeszcze ciepłe wyciągamy z foremek......

8. 

cukier puder

... i obtaczamy w cukrze.

... i obtaczamy w cukrze....

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się