Kasztanowe nadziewane serduszka

Kremowe kasztanowe ciasteczka na bożonarodzeniowy stół.
przepis,fotoprzepis,kasztanowe puree,kasztanowe puree,rum,rum,Ciasteczka,Boże Narodzenie
Ciasteczka
Składniki
Składniki
cukier puder | 125 485 | gramów kcal | |
cukier puder | 0 ?? | kcal | |
jajka kurze | 1 88 | sztuka kcal | |
kasztanowe puree | 250 528 | gramów kcal | |
masło | 150 1101 | gramów kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 200 694 | gramów kcal | |
rum | 5 180 | łyżek kcal | |
sól | 1 0 | szczypta kcal |
Przepis
1.
mąka chlebowa pszenna T750 200 gramów • cukier puder 75 gramów • sól 1 szczypta • jajka kurze 1 sztuka • kasztanowe puree 100 gramów • masło 100 gramów • rum 2 łyżki
Mąkę, cukier, szczyptę soli, jajko, rozmrożone kasztanowe puree, miękkie masło i rum dajemy do miski.

2.
Wyrabiamy delikatne, klejące się ciasto. Formujemy na kształt bochenka i wkładamy do lodówki na godzinę do stężenia.

3.
masło 50 gramów • cukier puder 50 gramów
Masło, ogrzane na temperaturę pokojową, ubijamy na gładko z cukrem.


5.
Mieszamy krem i wkładamy do lodówki.

6.
Delikatnie stężałe ciasto rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na grubość 6-7 mm.

7.
Wykrawamy serduszka.

8.
Za pomocą noża przekładamy serduszka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

9.
Pieczemy 10 minut-y w temperaturze 180 °C.

10.
Odstawiamy do ostudzenia.

11.
Zawsze dwa serduszka...

12.
...łączymy ze sobą kremem.


Smacznego!