Kasztanowe nadziewane serduszka
Kremowe kasztanowe ciasteczka na bożonarodzeniowy stół.
przepis,fotoprzepis,kasztanowe puree,kasztanowe puree,rum,rum,Ciasteczka,Boże Narodzenie
Ciasteczka
Składniki
Składniki
cukier puder | 125 | gramów | |
cukier puder | - | ||
jajka kurze | 1 | sztuka | |
kasztanowe puree | 250 | gramów | |
masło | 150 | gramów | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 200 | gramów | |
rum | 5 | łyżek | |
sól | 1 | szczypta |
Przepis
1.
mąka chlebowa pszenna T750 200 gramów • cukier puder 75 gramów • sól 1 szczypta • jajka kurze 1 sztuka • kasztanowe puree 100 gramów • masło 100 gramów • rum 2 łyżki
Mąkę, cukier, szczyptę soli, jajko, rozmrożone kasztanowe puree, miękkie masło i rum dajemy do miski.
2.
Wyrabiamy delikatne, klejące się ciasto. Formujemy na kształt bochenka i wkładamy do lodówki na godzinę do stężenia.
3.
masło 50 gramów • cukier puder 50 gramów
Masło, ogrzane na temperaturę pokojową, ubijamy na gładko z cukrem.
5.
Mieszamy krem i wkładamy do lodówki.
6.
Delikatnie stężałe ciasto rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na grubość 6-7 mm.
7.
Wykrawamy serduszka.
8.
Za pomocą noża przekładamy serduszka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
9.
Pieczemy 10 minut-y w temperaturze 180 °C.
10.
Odstawiamy do ostudzenia.
11.
Zawsze dwa serduszka...
12.
...łączymy ze sobą kremem.
Smacznego!