swiatwemnie.pl

Kasztanowe nadziewane serduszka

    

Kremowe kasztanowe ciasteczka na bożonarodzeniowy stół.

Pichcił

Ilość porcji

35

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

 

cukier puder125gramów
cukier puder-
jajka kurze1sztuka
kasztanowe puree250gramów
masło150gramów
mąka chlebowa pszenna T750200gramów
rum5łyżek
sól1szczypta

1. 

mąka chlebowa pszenna T750 200 gramów  cukier puder 75 gramów  sól 1 szczypta  jajka kurze 1 sztuka  kasztanowe puree 100 gramów  masło 100 gramów  rum 2 łyżki

Mąkę, cukier, szczyptę soli, jajko, rozmrożone kasztanowe puree, miękkie masło i rum dajemy do miski.

2. 

Wyrabiamy delikatne, klejące się ciasto. Formujemy na kształt bochenka i wkładamy do lodówki na godzinę do stężenia.

3. 

masło 50 gramów  cukier puder 50 gramów

Masło, ogrzane na temperaturę pokojową, ubijamy na gładko z cukrem.

4. 

kasztanowe puree 150 gramów  rum 3 łyżki

Dodajemy rozmrożone kasztanowe puree i rum.

5. 

Mieszamy krem i wkładamy do lodówki.

6. 

Delikatnie stężałe ciasto rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na grubość 6-7 mm.

7. 

Wykrawamy serduszka.

8. 

Za pomocą noża przekładamy serduszka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

9. 

Pieczemy 10 minut-y w temperaturze 180 °C.

10. 

Odstawiamy do ostudzenia.

11. 

Zawsze dwa serduszka...

12. 

...łączymy ze sobą kremem.

13. 

cukier puder

Posypujemy przesianym cukrem pudrem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się