swiatwemnie.pl

Kasztanowe nadziewane serduszka

     

Kremowe kasztanowe ciasteczka na bożonarodzeniowy stół.

Pichcił

Ilość porcji

35

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

 

Cukier puder125gramów
Cukier puder
Jajka kurze1sztuka
Kasztanowe puree250gramów
Masło150gramów
Mąka chlebowa pszenna t750200gramów
Rum5łyżek
Sól1szczypta

1. 

mąka chlebowa pszenna T750 200 g  cukier puder 75 g  sól 1 szczypta  jajka kurze 1 sztuka  kasztanowe puree 100 g  masło 100 g  rum 2 łyżki

Mąkę, cukier, szczyptę soli, jajko, rozmrożone kasztanowe puree, miękkie masło i rum dajemy do miski.

2. 

Wyrabiamy delikatne, klejące się ciasto. Formujemy na kształt bochenka i wkładamy do lodówki na godzinę do stężenia.

3. 

masło 50 g  cukier puder 50 g

Masło, ogrzane na temperaturę pokojową, ubijamy na gładko z cukrem.

4. 

kasztanowe puree 150 g  rum 3 łyżki

Dodajemy rozmrożone kasztanowe puree i rum.

5. 

Mieszamy krem i wkładamy do lodówki.

6. 

Delikatnie stężałe ciasto rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na grubość 6-7 mm.

7. 

Wykrawamy serduszka.

8. 

Za pomocą noża przekładamy serduszka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

9. 

Pieczemy 10 minut-y w temperaturze 180 °C.

10. 

Odstawiamy do ostudzenia.

11. 

Zawsze dwa serduszka...

12. 

...łączymy ze sobą kremem.

13. 

cukier puder

Posypujemy przesianym cukrem pudrem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się