PRZEPISY

Kasztanowe nadziewane serduszka

Kasztanowe nadziewane serduszka

Kremowe kasztanowe ciasteczka na bożonarodzeniowy stół.

przepis,fotoprzepis,kasztanowe puree,kasztanowe puree,rum,rum,Ciasteczka,Boże Narodzenie

Ciasteczka

Pichcił

Ilość porcji

35

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cukier puder125gramów
cukier puder-
jajka kurze1sztuka
kasztanowe puree250gramów
masło150gramów
mąka chlebowa pszenna T750200gramów
rum5łyżek
sól1szczypta

 

Przepis

1. 

mąka chlebowa pszenna T750 200 gramów  cukier puder 75 gramów  sól 1 szczypta  jajka kurze 1 sztuka  kasztanowe puree 100 gramów  masło 100 gramów  rum 2 łyżki

Mąkę, cukier, szczyptę soli, jajko, rozmrożone kasztanowe puree, miękkie masło i rum dajemy do miski.

2. 

Wyrabiamy delikatne, klejące się ciasto. Formujemy na kształt bochenka i wkładamy do lodówki na godzinę do stężenia.

3. 

masło 50 gramów  cukier puder 50 gramów

Masło, ogrzane na temperaturę pokojową, ubijamy na gładko z cukrem.

4. 

kasztanowe puree 150 gramów  rum 3 łyżki

Dodajemy rozmrożone kasztanowe puree i rum.

5. 

Mieszamy krem i wkładamy do lodówki.

6. 

Delikatnie stężałe ciasto rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na grubość 6-7 mm.

7. 

Wykrawamy serduszka.

8. 

Za pomocą noża przekładamy serduszka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

9. 

Pieczemy 10 minut-y w temperaturze 180 °C.

10. 

Odstawiamy do ostudzenia.

11. 

Zawsze dwa serduszka...

12. 

...łączymy ze sobą kremem.

13. 

cukier puder

Posypujemy przesianym cukrem pudrem.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się