swiatwemnie.pl

Karmelowy likier

    

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

2 h. 20 min.

Trudność

niska

 

 

cukier waniliowy40gramów
rum200mililitrów
skondensowane słodzone mleko300mililitrów
śmietana do ubijania (30-33%)250mililitrów

1. 

skondensowane słodzone mleko 300 mililitrów

Zamkniętą puszkę słodzonego gęstego skondensowanego mleka gotujemy w wodzie 2 godziny. W tym czasie zawartość puszki skarmelizuje się.

2. 

śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów  cukier waniliowy 40 gramów

Ze słodkiej śmietany i waniliowych cukrów ubijamy gęstą pianę. Puszkę z mlekiem odstawiamy do ostudzenia i otwieramy ją. Skarmelizowaną zawartość dodajemy do wymieszanej śmietany.

3. 

rum 200 mililitrów

Na koniec dolewamy rum i wszystko razem miksujemy na gładką ciecz.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się