swiatwemnie.pl

Karmelowy likier

 

Czas przygotowania: 2 h. 20 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:    

 

 
 
Cukier waniliowy40gramów
Rum200mililitrów
Skondensowane słodzone mleko300mililitrów
Śmietana do ubijania (30-33%)250mililitrów

1. 

skondensowane słodzone mleko 300 ml

Zamkniętą puszkę słodzonego gęstego skondensowanego mleka gotujemy w wodzie 2 godziny. W tym czasie zawartość puszki skarmelizuje się.

2. 

śmietana do ubijania (30-33%) 250 ml  cukier waniliowy 40 g

Ze słodkiej śmietany i waniliowych cukrów ubijamy gęstą pianę. Puszkę z mlekiem odstawiamy do ostudzenia i otwieramy ją. Skarmelizowaną zawartość dodajemy do wymieszanej śmietany.

3. 

rum 200 ml

Na koniec dolewamy rum i wszystko razem miksujemy na gładką ciecz.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się