Bożonarodzeniowe czekoladowe kuleczki

Delikatne kremowe kuleczki.
przepis,fotoprzepis,czekolada 85%,masło,masło,masło,śmietana do ubijania (30-33%),czekolada do gotowania,Wyroby cukiernicze,Boże Narodzenie
Wyroby cukiernicze
Składniki
Składniki
| biała czekolada | 0 ?? | kcal | |
| cukier puder | 50 194 | gramów kcal | |
| czekolada 85% | 80 480 | gramów kcal | |
| czekolada do gotowania | 100 501 | gramów kcal | |
| jajka kurze | 2 176 | sztuki kcal | |
| masło | 180 1322 | gramów kcal | |
| masło | 0 ?? | kcal | |
| migdały mielone | 50 288 | gramów kcal | |
| mąka chlebowa pszenna T750 | 50 174 | gramów kcal | |
| mąka luksusowa pszenna T550 | 0 ?? | kcal | |
| ozdoby cukiernicze - perełki cukrowe | 0 ?? | kcal | |
| proszek do pieczenia | 8 6 | gramów kcal | |
| rum | 1 36 | łyżka kcal | |
| śmietana do ubijania (30-33%) | 100 311 | mililitrów kcal |
Przepis



4.
mąka chlebowa pszenna T750 50 gramów • proszek do pieczenia 8 gramów • migdały mielone 50 gramów
Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i mielone migdały.

5.
masło • mąka luksusowa pszenna T550
Ciasto wykładamy do natłuszczonej, mąką posypanej tortowej formy i pieczemy. Pieczemy w temperaturze 170°C 25-30 minut. Zostawiamy do wystygnięcia.

6. Krem
śmietana do ubijania (30-33%) 100 mililitrów • czekolada do gotowania 100 gramów • masło 100 gramów
Śmietanę podgrzewamy, ściągamy z ognia i dodajemy do niej nakrojoną czekoladę. Mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Dodajemy miękkie masło i ubijamy.

7. Kuleczki
Ciasto delikatnie kruszymy i dodajemy do kremu.

8.
rum 1 łyżka • biała czekolada • ozdoby cukiernicze - perełki cukrowe
Dolewamy rumu i mieszamy. Masę wkładamy na godzinę do lodówki. Potem z niej formujemy tej samej wielkości kuleczki, które ponownie na godzinę wkładamy do lodówki. Potem je dekorujemy białą czekoladą i perłowymi ozdobami.

Smacznego!






















