PRZEPISY

Bożonarodzeniowe czekoladowe kuleczki

Bożonarodzeniowe czekoladowe kuleczki

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Delikatne kremowe kuleczki.

przepis,fotoprzepis,czekolada 85%,masło,masło,masło,śmietana do ubijania (30-33%),czekolada do gotowania,Wyroby cukiernicze,Boże Narodzenie

Wyroby cukiernicze

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

biała czekolada

0

??

kcal

cukier puder

50

194

gramów

kcal

czekolada 85%

80

480

gramów

kcal

czekolada do gotowania

100

501

gramów

kcal

jajka kurze

2

176

sztuki

kcal

masło

180

1322

gramów

kcal

masło

0

??

kcal

migdały mielone

50

288

gramów

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

50

174

gramów

kcal

mąka luksusowa pszenna T550

0

??

kcal

ozdoby cukiernicze - perełki cukrowe

0

??

kcal

proszek do pieczenia

8

6

gramów

kcal

rum

1

36

łyżka

kcal

śmietana do ubijania (30-33%)

100

311

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. Ciasto

czekolada 85% 80 gramów

Czekoladę rozpuszczamy nad parą.

Czekoladę rozpuszczamy nad parą....

2. 

masło 80 gramów  cukier puder 50 gramów

Masło ubijamy z cukrem i czekoladą.

Masło ubijamy z cukrem i czekoladą....

3. 

jajka kurze 2 sztuki

Stopniowo dodajemy jajka.

Stopniowo dodajemy jajka....

4. 

mąka chlebowa pszenna T750 50 gramów  proszek do pieczenia 8 gramów  migdały mielone 50 gramów

Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i mielone migdały.

Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i mielone...

5. 

masło  mąka luksusowa pszenna T550

Ciasto wykładamy do natłuszczonej, mąką posypanej tortowej formy i pieczemy. Pieczemy w temperaturze 170°C 25-30 minut. Zostawiamy do wystygnięcia.

Ciasto wykładamy do natłuszczonej, mąką...

6. Krem

śmietana do ubijania (30-33%) 100 mililitrów  czekolada do gotowania 100 gramów  masło 100 gramów

Śmietanę podgrzewamy, ściągamy z ognia i dodajemy do niej nakrojoną czekoladę. Mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Dodajemy miękkie masło i ubijamy.

Śmietanę podgrzewamy, ściągamy z ognia i...

7. Kuleczki

Ciasto delikatnie kruszymy i dodajemy do kremu.

Ciasto delikatnie kruszymy i dodajemy do kremu....

8. 

rum 1 łyżka  biała czekolada  ozdoby cukiernicze - perełki cukrowe

Dolewamy rumu i mieszamy. Masę wkładamy na godzinę do lodówki. Potem z niej formujemy tej samej wielkości kuleczki, które ponownie na godzinę wkładamy do lodówki. Potem je dekorujemy białą czekoladą i perłowymi ozdobami.

Dolewamy rumu i mieszamy. Masę wkładamy na...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się