swiatwemnie.pl

Bananowy chlebek

    

Przepis na szybki słodki bananowy chleb.

Pichcił

Ilość porcji

15

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

banan700gramów
cukier puder80gramów
masło60gramów
mleko tłuste 3,5%50mililitrów
mąka luksusowa pszenna T550250gramów
proszek do pieczenia1łyżeczka

1. 

banan 700 gramów  cukier puder 80 gramów

Banany ugniatamy widelcem, dodajemy cukier.

2. 

masło 60 gramów

Dodajemy roztopione masło i porządnie mieszamy.

3. 

mąka luksusowa pszenna T550 250 gramów  proszek do pieczenia 1 łyżeczka  mleko tłuste 3,5% 50 mililitrów

Do miski na koniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i mlekiem. Wszystko dobrze elektrycznym mikserem mieszamy.

4. 

Ciasto wylewamy do teflonowej formy na pieczenie. Jeśli użyjemy inną formę, przed wlaniem ciasta trzeba ją wysmarować masłem i posypać mąką. Pieczemy na 180° C przykryte przez 20 minut. Potem odkrywamy i pieczemy jeszcze 20 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się