Bananowy chlebek

Przepis na szybki słodki bananowy chleb.
przepis,fotoprzepis,banan,Ciasta
Ciasta
Pichcił
Ilość porcji
15
Masa porcji
77 g
Energia porcji
157 kcal
Czas przygotowania
50 min.
Trudność
niska
Kategorie
Ciasta ›Składniki
Składniki
banan | 700 665 | gramów kcal | |
cukier puder | 80 311 | gramów kcal | |
masło | 60 441 | gramów kcal | |
mleko tłuste 3,5% | 50 32 | mililitrów kcal | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 250 890 | gramów kcal | |
proszek do pieczenia | 1 4 | łyżeczka kcal |
Przepis


3.
mąka luksusowa pszenna T550 250 gramów • proszek do pieczenia 1 łyżeczka • mleko tłuste 3,5% 50 mililitrów
Do miski na koniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i mlekiem. Wszystko dobrze elektrycznym mikserem mieszamy.

4.
Ciasto wylewamy do teflonowej formy na pieczenie. Jeśli użyjemy inną formę, przed wlaniem ciasta trzeba ją wysmarować masłem i posypać mąką. Pieczemy na 180° C przykryte przez 20 minut. Potem odkrywamy i pieczemy jeszcze 20 minut.

Smacznego!