swiatwemnie.pl

Rabarbarowe torciki

    

Smaczne, chrupiące, orzechowo-rabarbarowe ciasteczka.

Pichcił

Ilość porcji

16

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

 

1. 

rabarbar 300 gramów

Rabarbar delikatnie obieramy, myjemy i kroimy na małe kawałki.

2. 

orzechy włoskie 50 gramów  herbatniki jasne 50 gramów

W kuchennym siekaczu siekamy na drobno orzechy i herbatniki.

3. 

mleko półtłuste 1,5% 250 mililitrów  budyń waniliowy w proszku 40 gramów  cukier waniliowy 10 gramów  skórka z cytryny 1 łyżeczka

W mleku mieszamy budyń w proszku, cukier waniliowy, suszoną skórkę z cytryny i dodajemy herbatniki i orzechy.

4. 

ciasto francuskie 550 gramów

Ciasto francuskie stopniowo na cienko rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy i miseczką o średnicy około 13 cm wykrawamy kółeczka.

5. 

Kółeczka układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i podniesieniem brzegów wytwarzamy płytkie miski.

6. 

Do każdej miski wlewamy około dwie łyżki rzadkiego budyniowego kremu.

7. 

cukier puder

Na krem sypiemy odpowiednią ilość rabarbaru a rabarbar posypujemy cukrem. Torciki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 220°C przez około 12-15 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się