swiatwemnie.pl

Czekoladowo-orzechowe serduszka

     

Chrupiące słodziutkie serduszka z francuskiego ciasta.

Pichcił

Ilość porcji

18

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:    

 

1. 

ciasto francuskie 400 g  mąka chlebowa pszenna T750  krem czekoladowo-orzechowy 150 g  czekolada do gotowania 50 g

Ciasto francuskie rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na płat 45x35 cm. Do miski dajemy orzechowo-kakaowy krem i dolewamy do niego roztopioną czekoladę. Mieszamy ...

2. 

... i smarujemy nim płat ciasta.

3. 

jajka kurze 1 sztuka

Ciasto zawijamy w roladę - jedną stronę do środka, drugą stronę do środka. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i środki łączymy.

4. 

Podwójną roladę kroimy na równe części, około 1,5 cm kawałki. Kawałki układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pociągnięciem dolnej części wytworzymy serduszko i palcami ciasteczko delikatnie dociskamy.

5. 

orzechy włoskie

Po wierzchu posypujemy nasiekanymi orzechami i pieczemy w nagrzanym piekarniku w 250°C. Pieczemy 12-15 minut na najwyższym stopniu/przegrodzie w piekarniku.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się