PRZEPISY

Pieczone jabłka w francuskim cieście

Pieczone jabłka w francuskim cieście

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Szybka, słodka przekąska, która zniknie z talerza w oka mgnieniu.

przepis,fotoprzepis,jabłka,ciasto francuskie,Ciasta

Ciasta

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

ciasto francuskie

275

1100

gramów

kcal

cukier puder

0

??

kcal

cukier trzcinowy

0

??

kcal

cynamon mielony

0

??

kcal

dżem owocowy

0

??

kcal

jabłka

6

549

sztuk

kcal

jajka kurze

1

88

sztuka

kcal

orzechy włoskie

0

??

kcal

 

Przepis

1. 

jabłka 6 sztuk

Mniejsze jabłka obieramy,...

Mniejsze jabłka obieramy,......

2. 

...przekrawamy na połowę i usuwamy środek z pestkami.

...przekrawamy na połowę i usuwamy środek z...

3. 

cukier trzcinowy  cynamon mielony

Jabłka układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, posypujemy cukrem i cynamonem.

Jabłka układamy na blachę wyłożoną papierem...

4. 

dżem owocowy

Pieczemy 20 minut w temperaturze 220°C. Odstawiamy do ostudzenia, potem do każdego jabłka wkładamy troszkę dżemu.

Pieczemy 20 minut w temperaturze 220°C....

5. 

ciasto francuskie 275 gramów  jajka kurze 1 sztuka  orzechy włoskie

Ciasto francuskie zawinięte w papier rozwijamy i kładziemy na blachę tak, aby była na niej połowa ciasta. Na część ciasta na blasze układamy jabłka. Przykrywamy drugą połową ciasta, którą delikatnie naciągamy i troszkę w około jabłek dociskamy. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy nasiekanymi orzechami.

Ciasto francuskie zawinięte w papier rozwijamy i...

6. 

Pieczemy 20 minut-y w temperaturze 180 °C.

Pieczemy 20 minut-y w temperaturze 180 °C....

7. 

cukier puder

Ostudzone przekąski kroimy i posypujemy przesianym cukrem pudrem.

Ostudzone przekąski kroimy i posypujemy...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się