Pieczone jabłka w francuskim cieście

Szybka, słodka przekąska, która zniknie z talerza w oka mgnieniu.
przepis,fotoprzepis,jabłka,ciasto francuskie,Ciasta
Ciasta
Kategorie
Ciasta › Desery z jabłek › Jabłkowe ciasta › Sezon - Jabłka (zima) › Sezon - Jabłka (jesień) ›Składniki
Składniki
ciasto francuskie | 275 1100 | gramów kcal | |
cukier puder | 0 ?? | kcal | |
cukier trzcinowy | 0 ?? | kcal | |
cynamon mielony | 0 ?? | kcal | |
dżem owocowy | 0 ?? | kcal | |
jabłka | 6 549 | sztuk kcal | |
jajka kurze | 1 88 | sztuka kcal | |
orzechy włoskie | 0 ?? | kcal |
Przepis

2.
...przekrawamy na połowę i usuwamy środek z pestkami.

3.
cukier trzcinowy • cynamon mielony
Jabłka układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, posypujemy cukrem i cynamonem.

4.
Pieczemy 20 minut w temperaturze 220°C. Odstawiamy do ostudzenia, potem do każdego jabłka wkładamy troszkę dżemu.

5.
ciasto francuskie 275 gramów • jajka kurze 1 sztuka • orzechy włoskie
Ciasto francuskie zawinięte w papier rozwijamy i kładziemy na blachę tak, aby była na niej połowa ciasta. Na część ciasta na blasze układamy jabłka. Przykrywamy drugą połową ciasta, którą delikatnie naciągamy i troszkę w około jabłek dociskamy. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy nasiekanymi orzechami.

6.
Pieczemy 20 minut-y w temperaturze 180 °C.


Smacznego!