swiatwemnie.pl

Twarogowe bułeczki z ananasem

    

Szybkie bułeczki - "buchty" z francuskiego ciasta z bogatym twarogowym nadzieniem. Mniaaam...

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

1. 

twaróg mielony 500 gramów  cukier puder 100 gramów  cukier waniliowy 10 gramów  jajka kurze 1 sztuka

Włączamy piekarnik aby się rozgrzał. Twaróg mieszamy z cukrem, cukrem waniliowym i jakiem.

2. 

ananas w puszce - plastry 340 gramów

6 krążków ananasa zostawiamy sobie w całości, resztę z puszki (bez zalewy) kroimy na drobno i dodajemy do twarogu.

3. 

ciasto francuskie 275 gramów

Ciasto francuskie przygotowane - rozwałkowane na papierze jeszcze troszkę rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na wielkość 30x45 cm. Kroimy je na kwadraty 15x15 cm i równomiernie na nie rozdzielamy twaróg. Na środek kładziemy kółeczko ananasa.

4. 

Wytwarzamy wielkie bułeczki które za pomocą kuchennej łopatki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

5. 

jajka kurze 1 sztuka

Bułeczki dobrze smarujemy roztrzepanym jajkiem.

6. 

cukier puder

Pieczemy na złoty kolor (20 minut) na średnim stopniu. Upieczone, jeszcze ciepłe posypujemy cukrem.

7. 

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się