Twarogowe bułeczki z ananasem
Szybkie bułeczki - "buchty" z francuskiego ciasta z bogatym twarogowym nadzieniem. Mniaaam...
przepis,fotoprzepis,ciasto francuskie,ananas w puszce - plastry,twaróg mielony,Ciasta
Ciasta
Kategorie
Ciasta
Składniki
Składniki
ananas w puszce - plastry | 340 | gramów | |
ciasto francuskie | 275 | gramów | |
cukier puder | - | ||
cukier puder | 100 | gramów | |
cukier waniliowy | 10 | gramów | |
jajka kurze | 2 | sztuki | |
twaróg mielony | 500 | gramów |
Przepis
1.
twaróg mielony 500 gramów • cukier puder 100 gramów • cukier waniliowy 10 gramów • jajka kurze 1 sztuka
Włączamy piekarnik aby się rozgrzał. Twaróg mieszamy z cukrem, cukrem waniliowym i jakiem.
2.
ananas w puszce - plastry 340 gramów
6 krążków ananasa zostawiamy sobie w całości, resztę z puszki (bez zalewy) kroimy na drobno i dodajemy do twarogu.
3.
ciasto francuskie 275 gramów
Ciasto francuskie przygotowane - rozwałkowane na papierze jeszcze troszkę rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na wielkość 30x45 cm. Kroimy je na kwadraty 15x15 cm i równomiernie na nie rozdzielamy twaróg. Na środek kładziemy kółeczko ananasa.
4.
Wytwarzamy wielkie bułeczki które za pomocą kuchennej łopatki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
6.
Pieczemy na złoty kolor (20 minut) na średnim stopniu. Upieczone, jeszcze ciepłe posypujemy cukrem.
7.
Smacznego!