swiatwemnie.pl

Seitan z groszkiem

    

Saute z groszkiem i seitanem na cebulce, czosnku i imbirze.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

 

cebula100gramów
czarny pieprz mielony¼łyżeczki
czosnek2ząbki
groszek mrożony200gramów
korzeń imbiru30gramów
ogórek konserwowy50gramów
olej do smażenia2łyżki
seitan500gramów
sos ostrygowy2łyżki
sos sojowy2łyżki
sól¼łyżeczki
woda100mililitrów

1. 

cebula 100 gramów  czosnek 2 ząbki  korzeń imbiru 30 gramów  olej do smażenia 2 łyżki

Na oleju szklimy na drobno pokrojony imbir, cebulę i czosnek.

2. 

seitan 500 gramów

Grudkę seitanu kroimy w paseczki i dodajemy do patelni.

3. 

czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki  sól ¼ łyżeczki  sos sojowy 2 łyżki  sos ostrygowy 2 łyżki

Doprawiamy pieprzem, solą i sosami.

4. 

groszek mrożony 200 gramów  woda 100 mililitrów

Dodajemy mrożony groszek, troszkę wody i dusimy około 20 minut.

5. 

ogórek konserwowy 50 gramów

Na koniec dodajemy na drobno pokrojony ogórek i przez minutkę razem smażymy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się