swiatwemnie.pl

Seitan z groszkiem

     

Saute z groszkiem i seitanem na cebulce, czosnku i imbirze.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

nízka

 

 

 
 
Cebula100gramów
Czarny pieprz mielony¼łyżeczki
Czosnek2ząbki
Groszek mrożony200gramów
Korzeń imbiru30gramów
Ogórek konserwowy50gramów
Olej do smażenia2łyżki
Seitan500gramów
Sos ostrygowy2łyżki
Sos sojowy2łyżki
Sól¼łyżeczki
Woda100mililitrów

1. 

cebula 100 g  czosnek 2 ząbki  korzeń imbiru 30 g  olej do smażenia 2 łyżki

Na oleju szklimy na drobno pokrojony imbir, cebulę i czosnek.

2. 

seitan 500 g

Grudkę seitanu kroimy w paseczki i dodajemy do patelni.

3. 

czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki  sól ¼ łyżeczki  sos sojowy 2 łyżki  sos ostrygowy 2 łyżki

Doprawiamy pieprzem, solą i sosami.

4. 

groszek mrożony 200 g  woda 100 ml

Dodajemy mrożony groszek, troszkę wody i dusimy około 20 minut.

5. 

ogórek konserwowy 50 g

Na koniec dodajemy na drobno pokrojony ogórek i przez minutkę razem smażymy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się