swiatwemnie.pl

> Sezon - Cebula

Sezon - Cebula

 
Wątróbka wieprzowa na cebuli

Doskonały smakołyk klasycznej kuchni,który przy tak ogromnej fali nowoczesnych przepisów, oraz różnych "za", a raczej "przeciw" wypadł z dzisiejszych jadłospisów.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Indycze szaszłyki w folii

Szaszłyki są prostym i ulubionym sposobem przygotowania dania na grillowanie. Tak samo proste jest przygotowanie ich w piekarniku. Poprzez przygotowanie w folii aluminiowej, bądź na grillu lub w piekarniku, są o wiele bardziej soczyste.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Zupa z boczniaków z kluseczkami

Gęsta zupa z boczniaków z warzywami i doskonałym domowym makaronem - kluseczkami.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

wysoka

Jajecznica z tofu i rzodkwią

Przepis na smaczną, soczystą i odżywczo bogatą wegańską jajecznicę - tofucznicę (bez jajek).

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Pasta z camembertem i cebulą

Doskonała pasta, która najlepiej smakuje ze świeżym pełnoziarnistym chlebem, ale i też z chrupiącą białą bułką. Dobra również na mini kanapeczki jako przekąska.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

średnia

Filety rybne na warzywach

Zdrowa ryba na zdrowych warzywach.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Cebulowe gotowane ziemniaki

Doskonałe ziemniaki z cebulką podajemy jako pojedyncze danie ze szklanką kwaśnego mleka, lub jako dodatek do różnych dań.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Gulasz z boczniaków z ziemniakami

Prosty przepis na przygotowanie gulaszu z boczniaków z ziemniakami.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

niska

Faszerowane udka z kurczaka w folii

Mięso, farsz, dodatki - wszystko na raz upieczone. Pojedyncze porcje serwujemy bardzo prosto - w folii w której je upiekliśmy.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

wysoka

Szaszłyki z mielonego mięsa

Pieczone szaszłyki serwujemy z dodatkami z ziemniaków. Dobre są też do dodatków na gęsto z roślin strączkowych i z sosami.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

Boczkowe klopsiki

Smaczne puszyste klopsiki. Podajemy z gotowanymi ziemniakami.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Dyniowe kotleciki

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Mangalica kociołkowy gulasz

Gulasz wieprzowy z wysokiej jakości mięsa mangalicznego. Mięso z mangalicy z uwagi na niższą zawartość cholesterolu uważa się za o wiele zdrowsze w porównaniu ze zwykłym domowym mięsem wieprzowym.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

3 h.

Trudność

średnia

Wieprzowy gulasz z pieczarkami

Tradycyjna mięsna zupa, nadaje się jako danie przed obiadem, ale również jako główne danie. Podajemy z chlebem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

niska

Śmietanowy sos z boczniaka z ziemniakami

Delikatny sos z boczniaka, w którym się zakochacie.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Tłuczone ziemniaki

Tradycyjne "nadmuchane" ziemniaczane puree. Podajemy jako samodzielne danie ze smażoną cebulką, albo jako dodatek.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Zupa czosnkowa z ziemniakami

Zupa pełna zdrowia.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Kluski brokułowe z mięsem wędzonym w garnku na parę

Kluski brokułowe (knedle) przygotowane w garnku na parę to idealna propozycja na zdrową kolację. Podajemy ciepłe, posypane smażoną na oliwie cebulą.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Gulasz z piwem

Gęsty gulasz z wołowego i wieprzowego mięsa o smaku piwa.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h. 30 min.

Trudność

niska

Szaszłyki w parowarze

Szaszłyki bez dodatku tłuszczu.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się