swiatwemnie.pl

> Sezon - Cebula

Sezon - Cebula

 
Pieczone wieprzowe udo z korzeniowymi warzywami

Ulubiona pieczona wieprzowina na warzywach. Podajemy z ziemniaczanymi dodatkami, z kiszonym ogórkiem lub smaczną ćwikłową surówką.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h. 30 min.

Trudność

średnia

Wieprzowe mięso na słodko

Wyjątkowe połączenie słodko-kwaśnego smaku jabłek ze słodko-gorzkim smakiem suszonych śliwek, delikatnie słone-przyprawione.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

niska

Pieczone piersi z kurczaka z ziemniakami

Łagodne mięso z kurczaka w marynacie, zapiekane z ziemniakami i cebulką.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

niska

Kiszona kapusta na czerwonej cebuli

Szybko przygotowany duszony kapuściany dodatek, doskonały do wszystkich pieczonych mięs.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Gulasz z kotła

Około 8 litrów wspaniałego mięsnego gulaszu przygotowanego w 16 litrowym emaliowanym kotle, na płonącym sosnowym drzewie. Ilość porcji jest wprost proporcjonalna do głodu i potrzeby dokładki wszystkich kucharzy i pomocników.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

4 h.

Trudność

średnia

Delikatna nadziewana pieczeń

Ulubiona pieczeń jest szczególnie smaczna w połączeniu z sosami. Dobra jest też z chlebem i ogórkiem kiszonym, albo z gotowanymi ziemniakami.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

wysoka

Morawski wróbel

Czeska klasyka, wieprzowe udo z kiszoną kapustą i knedlem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

Makaron z cukinią na cebuli

Lekka kolacja nie tylko dla wegetarian. Podajemy na słono ze świeżym szczypiorkiem. Danie można również konsumować na słodko, ponieważ od ilości cebuli już od początku jest delikatnie słodkawe. Wystarczy dodać troszkę cukru i cynamonu.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

średnia

Ziemniaczany placek z cebulą i niedźwiedzim czosnkiem

Duży ziemniaczany placek na blasze z płatkami owsianymi i siemieniem lnianym, doprawiony smażoną cebulą i niedźwiedzim czosnkiem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Topielcy

Doskonałe, delikatnie pikantne, nadziewane topielce - klasyka czeskiej zimnej kuchni.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Zupa rybno-warzywna

Gęsta zupa z warzyw i filetów rybnych. Na zupę polecamy użyć filety, które zawierają 100% mięsa i nie są konserwowane żadnym środkiem.Najodpowiedniejsze są filety z ryb, które są bezpośrednio po złowieniu przetwarzane i mrożone. Oczywiście, do przyrządzenia zupy można użyć także jakąkolwiek mrożoną czy też świeżą rybę. Jednak konsumpcja będzie trudniejsza, gdyż trzeba uważać na ości.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

wysoka

Parówki z sosem sojowym

Prosty przepis na przygotowanie kolacji dla powiedzmy początkujących kucharzy ;)

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Surówka z pomidorów

Klasyczna, prosta surówka z pomidorów i cebuli.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

Indycze szaszłyki w folii

Szaszłyki są prostym i ulubionym sposobem przygotowania dania na grillowanie. Tak samo proste jest przygotowanie ich w piekarniku. Poprzez przygotowanie w folii aluminiowej, bądź na grillu lub w piekarniku, są o wiele bardziej soczyste.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Kotleciki rybne

Łatwe, lekkie i smaczne smażone kotleciki z dorsza. Zamiast dorsza można użyć inne filety rybne.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

Słone mięsno-kapuściane buchty

Buchty najsmaczniejsze są świeże, dlatego je trzeba szybko zjeść :) Co na pewno nie będzie dużym problemem :)

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Jajecznica z tofu i rzodkwią

Przepis na smaczną, soczystą i odżywczo bogatą wegańską jajecznicę - tofucznicę (bez jajek).

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Duszone paprykowe ziemniaki

Tradycyjnie przygotowane ziemniaki w sam raz jako dodatek do mięsa.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

Bryndzowe pieczywo z cebulą

Ulubione słone pieczywo z bryndzy i cebuli.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Pasta z camembertem i cebulą

Doskonała pasta, która najlepiej smakuje ze świeżym pełnoziarnistym chlebem, ale i też z chrupiącą białą bułką. Dobra również na mini kanapeczki jako przekąska.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

średnia

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się