swiatwemnie.pl

Kurczak w cebulowym sosie

     

Soczyste, pachnące mięso z kurczaka w cebulowym sosie.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

1. 

piersi z kurczaka 500 g

Piersi przygotowujemy na kotlety, średnio rozklepujemy.

2. 

olej słonecznikowy 2 łyżki  musztarda stołowa 1 łyżka  ketchup 1 łyżka  czosnek suszony  czarny pieprz mielony  sos sojowy 1 łyżeczka  mielona czerwona papryka 1 szczypta

Ze wszystkich składników przygotowujemy marynatę, którą smarujemy mięso z obydwóch stron i odkładamy do lodówki na co najmniej pół godziny.

3. 

Zamarynowane mięso szybko smażymy.

4. 

cebula 1 sztuka

Usmażone mięso przekładamy do brytfanny a w wypieku smażymy cebulę, którą mięso posypujemy i zalewamy wypiekiem.

5. 

woda ¼ litra  mąka chlebowa pszenna T750 1 łyżka

Mięso podlewamy wodą, w której wymieszaliśmy troszkę mąki. Pieczemy około 15 minut w rozgrzanym piekarniku.

6. 

Dobrym dodatkiem może być ziemniaczane puree albo duszony ryż polany wypiekiem i warzywa według smaku.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się