swiatwemnie.pl

Spaghetti z pomidorowo-cebulowym sosem

     

Szybki pomidorowy sos na makaron, ze smażoną cebulą i oregano.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

Cebula250gramów
Cukier trzcinowy2.5łyżeczki
Makaron - spaghetti
Olej słonecznikowy3łyżki
Oregano1łyżeczka
Pomidory w puszce800gramów
Ser parmezan
Sól1łyżeczka

1. 

cebula 250 g  olej słonecznikowy 3 łyżki

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.

2. 

cukier trzcinowy 2.5 łyżeczki  pomidory w puszce 800 g  sól 1 łyżeczka

Dodajemy cukier, na drobno pokrojone pomidory razem z pomidorowym przecierem w którym są zakonserwowane i solimy.

3. 

oregano 1 łyżeczka

Wsypujemy oregano, mieszamy ...

4. 

... i zagotowujemy.

5. 

makaron - spaghetti  ser Parmezan

Spaghetti, albo inny makaron gotujemy w wodzie, odcedzamy i podajemy polane sosem. Według smaku możemy posypać startym serem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się