Spaghetti z pomidorowo-cebulowym sosem

Szybki pomidorowy sos na makaron, ze smażoną cebulą i oregano.
przepis,fotoprzepis,cebula,pomidory w puszce,oregano,Makarony,Sezonowe przepisy
Makarony
Składniki
Składniki
cebula | 250 110 | gramów kcal | |
cukier trzcinowy | 2.5 50 | łyżeczki kcal | |
makaron - spaghetti | 0 ?? | kcal | |
olej słonecznikowy | 3 405 | łyżki kcal | |
oregano | 1 14 | łyżeczka kcal | |
pomidory w puszce | 800 184 | gramów kcal | |
ser Parmezan | 0 ?? | kcal | |
sól | 1 0 | łyżeczka kcal |
Przepis
1.
cebula 250 gramów • olej słonecznikowy 3 łyżki
Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.

2.
cukier trzcinowy 2.5 łyżeczki • pomidory w puszce 800 gramów • sól 1 łyżeczka
Dodajemy cukier, na drobno pokrojone pomidory razem z pomidorowym przecierem w którym są zakonserwowane i solimy.


4.
... i zagotowujemy.

5.
makaron - spaghetti • ser Parmezan
Spaghetti, albo inny makaron gotujemy w wodzie, odcedzamy i podajemy polane sosem. Według smaku możemy posypać startym serem.

Smacznego!