Słodki mały tort, z którego każdemu wystarczy kawałek. Jeśli będzie wam jednak mało, wystarczy podwoić składniki i użyć do pieczenia większą tortową formę.
Tradycyjny przysmak naszych prababek. To syte danie było w karcie dań głównie w okresie zimowym, gdy były już w piwnicy składowane ziemniaki i cebula, w beczce kiszona kapusta, w komórce kawałek dobrej słoninki ze świniobicia.
Pachnące czosnkowe drobiowe kawałki ze smacznymi grillowanymi wawrzywami i frytkami. Cały obiad przygotowany w ActiFry frytkownicy przy użyciu trzech łyżek oleju.
Duża zupa, z dużej fasoli, z dużymi kawałkami wędzonego mięsa, dla bardzo dużych głodomorów. Dla mniejszych głodomorów gotujemy zupę z połowy wymienionych składników.
Delikatnie słodkawa maślana zupa z wiosenną kalarepą, marchewką, groszkiem, wczesnymi ziemniakami... Smakuje nie tylko wszystkim dzieciom, ale i wszystkim dorosłym.
Delikatnie pikantna, lekko słodkawa, smacznie słona... niech was ta kombinacja smaków nie zniechęca, jest warta spróbowania. Podajemy ciepłe jako dodatek albo samodzielne danie.
Przygotujcie sobie pyszny makaron z tuńczykiem konserwowym, świeżą cytryną i kaparami w domowym zaciszu niczym profesjonalny kucharz gdzieś w sercu Włoch. Wysokiej jakości surowce pomogą osiągnąć doskonały wynik.