Ćwikła z tuńczykiem

Cienkie plasterki gotowanego czerwonego buraczka z tuńczykiem w sosie własnym z konserwy. Proste, zdrowe i smaczne.
przepis,fotoprzepis,burak ćwikłowy,tuńczyk w kawałkach w sosie własnym,Sałatki rybne,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Sałatki rybne
Pichcił
Ilość porcji
1
Masa porcji
249 g
Energia porcji
272 kcal
Czas przygotowania
45 min.
Trudność
niska
Składniki
Składniki
burak ćwikłowy | 150 72 | gramów kcal | |
oliwa | ½ 66 | łyżki kcal | |
orzechy nerkowca | 10 58 | gramów kcal | |
sałata polna (Roszponka) | 5 1 | gramów kcal | |
sól himalajska różowa | ¼ 0 | łyżeczki kcal | |
tuńczyk w kawałkach w sosie własnym | 75 75 | gramów kcal |
Przepis
1.
burak ćwikłowy 150 gramów
Ćwikłę myjemy i wkładamy do wrzącej wody. Gotujemy do miękkości około 30 -50 min (zależy od wielkości). Po ostudzeniu obieramy obieraczką do ziemniaków.
2.
Ugotowaną ćwikłę kroimy na cienkie plasterki i układamy na talerzu.

3.
tuńczyk w kawałkach w sosie własnym 75 gramów • sałata polna (Roszponka) 5 gramów • orzechy nerkowca 10 gramów • oliwa ½ łyżki • sól himalajska różowa ¼ łyżeczki
Dodajemy kawałki tuńczyka, ozdabiamy listkami, orzechami i doprawiamy do smaku.

Smacznego!