PRZEPISY

Ćwikła z tuńczykiem

Ćwikła z tuńczykiem

bi-starbi-starbi-starbi-starbi-star

Cienkie plasterki gotowanego czerwonego buraczka z tuńczykiem w sosie własnym z konserwy. Proste, zdrowe i smaczne.

przepis,fotoprzepis,burak ćwikłowy,tuńczyk w kawałkach w sosie własnym,Sałatki rybne,Bezlaktozowe,Bezglutenowe

Sałatki rybne

Pichcił

Ilość porcji

1

Masa porcji

249 g

Energia porcji

272 kcal

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

burak ćwikłowy

150

72

gramów

kcal

oliwa

½

66

łyżki

kcal

orzechy nerkowca

10

58

gramów

kcal

sałata polna (Roszponka)

5

1

gramów

kcal

sól himalajska różowa

¼

0

łyżeczki

kcal

tuńczyk w kawałkach w sosie własnym

75

75

gramów

kcal

 

Przepis

1. 

burak ćwikłowy 150 gramów

Ćwikłę myjemy i wkładamy do wrzącej wody. Gotujemy do miękkości około 30 -50 min (zależy od wielkości). Po ostudzeniu obieramy obieraczką do ziemniaków.

2. 

Ugotowaną ćwikłę kroimy na cienkie plasterki i układamy na talerzu.

Ugotowaną ćwikłę kroimy na cienkie plasterki i...

3. 

tuńczyk w kawałkach w sosie własnym 75 gramów  sałata polna (Roszponka) 5 gramów  orzechy nerkowca 10 gramów  oliwa ½ łyżki  sól himalajska różowa ¼ łyżeczki

Dodajemy kawałki tuńczyka, ozdabiamy listkami, orzechami i doprawiamy do smaku.

Dodajemy kawałki tuńczyka, ozdabiamy listkami,...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się