swiatwemnie.pl

Ćwikła z tuńczykiem

     

Cienkie plasterki gotowanego czerwonego buraczka z tuńczykiem w sosie własnym z konserwy. Proste, zdrowe i smaczne.

Pichcił

Ilość porcji

1

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

 

 

1. 

burak ćwikłowy 150 g

Ćwikłę myjemy i wkładamy do wrzącej wody. Gotujemy do miękkości około 30 -50 min (zależy od wielkości). Po ostudzeniu obieramy obieraczką do ziemniaków.

2. 

Ugotowaną ćwikłę kroimy na cienkie plasterki i układamy na talerzu.

3. 

tuńczyk w kawałkach w sosie własnym 75 g  sałata polna (Roszponka) 5 g  orzechy nerkowca 10 g  oliwa ½ łyżki  sól himalajska różowa ¼ łyżeczki

Dodajemy kawałki tuńczyka, ozdabiamy listkami, orzechami i doprawiamy do smaku.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się