swiatwemnie.pl

Placuszki z dżemem

     

Łatwy i szybki sposób na przygotowanie słodkich placuszków według tradycyjnego przepisu.

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

1. 

masło 4 łyżki  mąka chlebowa pszenna T750 350 g  cukier puder 4 łyżki  jajka kurze 3 sztuki  mleko półtłuste 1,5% ½ litra  proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Masło rozpuszczamy i ostudzamy. Mąkę mieszamy z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia, dodajemy mleko, masło, jajka i wszystko dobrze razem mieszamy.

2. 

olej słonecznikowy  dżem owocowy

Na patelni podgrzewamy troszkę oleju i chochelką nalewamy ciasto tworząc małe placuszki. Placuszki pieczemy z obydwóch stron. Podajemy posmarowane dżemem lub delikatnie posypane cukrem pudrem. Smakują dobrze na ciepło jak i na zimno.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się