swiatwemnie.pl

Marchewkowo-kapuściana surówka z jogurtem

     

Ciekawa w smaku surówka, lekko gorzkawa. Przepis zainspirowany indyjską kuchnią.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

 

cukier trzcinowy3łyżeczki
czerwona cebula50gramów
jogurt naturalny 3,5% tłuszczu250gramów
kapusta biała500gramów
kminek mielony½łyżeczki
marchew300gramów
przyprawa mielona kolendra¼łyżeczki
sól1łyżeczka

1. 

kapusta biała 500 gramów  marchew 300 gramów  czerwona cebula 50 gramów

Kapustę myjemy i kroimy na kawałki tak, abyśmy ją mogli zetrzeć w robocie kuchennym. Obieramy marchewkę i cebulę.

2. 

sól 1 łyżeczka

Kapustę trzemy i solimy. Odstawiamy na 15 minut, potem wyciskamy zbyteczną wodę.

3. 

Trzemy marchewkę i cebulę. Dodajemy do kapusty.

4. 

cukier trzcinowy 3 łyżeczki  kminek mielony ½ łyżeczki  przyprawa mielona kolendra ¼ łyżeczki  jogurt naturalny 3,5% tłuszczu 250 gramów

W jogurcie mieszamy cukier i przyprawy. Dodajemy do warzyw ...

5. 

... i mieszamy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się