swiatwemnie.pl

Twarogowe knedle

     

Twarogowe knedle babuni.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

 
 

1. Przygotowanie twarogowego ciasta

miękki twaróg 250 g  masło 60 g  jajka kurze 1 sztuka  mąka luksusowa pszenna T550 125 g

Twaróg, masło i jajko ubijamy. Dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy.

Przygotowanie twarogowego ciasta

2. Formujemy knedle

Z twarogowego ciasta formujemy knedle, które gotujemy we wrzącej wodzie.

Formujemy knedle

3. Podajemy

masło  cukier puder  dżem truskawkowy

Podajemy ciepłe, polane roztopionym masłem, posypane cukrem pudrem z dodanym dżemem truskawkowy na talerzu.

Podajemy

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się