PRZEPISY
Wspaniałe tradycyjne jadło.
Smaczne domowe ziemniaczane kulki nadziewane mięsnym farszem.
Podajemy ciepły z zasmażką ze szpinaku i gotowanymi ziemniakami. Smaczny jest też na zimno, jako słona przekąska.
Słodkie ziemniaki zapiekane z marchewką, mielonym mięsem, beszamelem i mozzarellą.
Smaczne kulki mięsne podajemy z knedlem oraz z jednym z wielu ulubionych sosów ( pomidorowym, koperkowym, chrzanowym itp.)
Pieczone szaszłyki serwujemy z dodatkami z ziemniaków. Dobre są też do dodatków na gęsto z roślin strączkowych i z sosami.
Coś dość dobrego, choć może tak nie wygląda, dla miłośników roślin strączkowych. Podajemy z gotowaną ćwikłą, lub z kapuścianą sałatką.
Nie smakuje waszym członkom rodziny cukinia? Spróbujcie im ją zaserwować jako łódeczki z ziemniaczanymi żaglami na "falach" sałaty lodowej a zobaczycie, że tylko się po niej będzie unosił "kurz".
Ulubiona wieprzowinka z odrobiną wiosny. Podajemy z zieloną cebulką i klasycznie z gotowanymi ziemniakami i musztardą.
Wieprzowy hamburger z warzywami i plasterkiem bakłażana zamiast bułki.
Cevapcici z parowaru może nie wygląda zbyt ładnie,ale jego smak jest nie do odróżnienia od wersji smażonej,a nawet lepszy.Mielone mięsa zawierają w stanie surowym stosunkowo dużo tłuszczu ale przygotowanie ich w takiej formie wyeliminuje o ...
"Chili con carne"to ulubione meksykańskie i hiszpańskie danie.Jego przygotowanie jest bardzo proste,ponieważ jest to danie jednogarnkowe,ale jednak ugotowanie go zajmie Wam godzinę.Nagrodą za spędzony czas przy gotowaniu będą"wylizane"talerze ...
Doskonałe i soczyste faszerowane liście kapusty włoskiej.
Kolorowa mięsna rolada nadająca się na uroczyste okazje.
Soczysty obiad z jednego garnka.
Doskonałe faszerowane liście kapusty (gołąbki) które zdecydowanie polubicie a ich trochę pracochłonne przygotowanie wszyscy konsumujący na pewno docenią. Podajemy ze świeżym chlebem.
Ulubiony przepis na klasyczną faszerowaną paprykę ugotowaną-upieczoną w piekarniku.
Klasyczna faszerowana papryka.
Rolada faszerowana jajkiem i groszkiem. Jako farsz do rolady można użyć innych warzyw, ewentualnie wędliny. Podajemy ciepłe z gęstymi dodatkami, lub z puree ziemniaczanym. Zimne z chlebem i ogórkiem kiszonym.

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się