swiatwemnie.pl

Czekoladowe babeczki

    

Tradycyjne bożonarodzeniowe słodkości.

Pichcił

Ilość porcji

40

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

 

 

cukier kryształ200gramów
cukier puder180gramów
czarna kawa0.05litra
kakao proszek80gramów
masło250gramów
mielone orzechy włoskie100gramów
mleko półtłuste 1,5%0.05litra
rodzynki-
rum0.05litra

1. Przygotowanie masy czekoladowej

masło 200 gramów  cukier puder 180 gramów  kakao proszek 80 gramów

Roztapiamy margarynę, cukier puder i kakao nad parą, na małym ogniu aby się nie przypaliły.

Przygotowanie masy czekoladowej

2. Przygotowanie orzechowego nadzienia

cukier kryształ 200 gramów  czarna kawa 0.05 litra  mleko półtłuste 1,5% 0.05 litra  mielone orzechy włoskie 100 gramów  masło 50 gramów  rum 0.05 litra  rodzynki

Cukier, czarną kawę i mleko gotujemy przez trzy minuty, dodajemy orzechy, chwilę gotujemy, na koniec dodajemy masło, rum i rodzynki.

Przygotowanie orzechowego nadzienia

3. 

Na dno papierowych koszyków wlewamy masę czekoladową.

4. 

Do środka dajemy orzechowe nadzienie i zalewamy resztą masy czekoladowej.

5. 

Na koniec odstawiamy babeczki, aby wystygły.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się