swiatwemnie.pl

Czekoladowe babeczki

Tradycyjne bożonarodzeniowe słodkości.

 

Ilość porcji: 40

Czas przygotowania: 45 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

 

 
 
Cukier kryształ200gramów
Cukier puder180gramów
Czarna kawa0.05litra
Kakao proszek80gramów
Masło250gramów
Mielone orzechy włoskie100gramów
Mleko półtłuste 1,5%0.05litra
Rodzynkig
Rum0.05litra

1. Przygotowanie masy czekoladowej

masło 200 g  cukier puder 180 g  kakao proszek 80 g

Roztapiamy margarynę, cukier puder i kakao nad parą, na małym ogniu aby się nie przypaliły.

Przygotowanie masy czekoladowej

2. Przygotowanie orzechowego nadzienia

cukier kryształ 200 g  czarna kawa 0.05 litra  mleko półtłuste 1,5% 0.05 litra  mielone orzechy włoskie 100 g  masło 50 g  rum 0.05 litra  rodzynki

Cukier, czarną kawę i mleko gotujemy przez trzy minuty, dodajemy orzechy, chwilę gotujemy, na koniec dodajemy masło, rum i rodzynki.

Przygotowanie orzechowego nadzienia

3. 

Na dno papierowych koszyków wlewamy masę czekoladową.

4. 

Do środka dajemy orzechowe nadzienie i zalewamy resztą masy czekoladowej.

5. 

Na koniec odstawiamy babeczki, aby wystygły.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się