PRZEPISY
Co zrobić z suszonymi grzybami, których nam zostało dużo z tamtego roku.
Smaczna zupa z południowo czeskiej kuchni.
Tofu marynowane w prostej marynacie smażone na patelni do grillowania z marchewką, grzybami, pędami bambusa i ryżowym makaronem.
Dla wszystkich miłośników ostrych dań polecamy przepis na pikantną jajecznicę z grzybami.
Wybierzcie się w jesieni wcześnie rano do lasu i potem przygotujcie sobie smaczne śniadanie.
Gęsta zupa pełna warzyw, smacznych leśnych grzybów i drobnych ziemniaczanych kluseczek.
Tradycyjna japońska zupa, której podstawowymi składnikami są "miso" pasta i wywar "dashi". Najpopularniejsza jest wersja z dodatkiem tofu i suszonych wodorostów, ale użyć można również grzyby, wiosenną cebulkę, warzywa albo jajka.
Obfita pachnąca zupa nadaje się jako danie główne. Do zupy podajemy świeże pieczywo.
Ulubione duszone wołowe mięso, które wspaniale smakuje na każdym dodatku na gęsto lub sosie.
Przepis na stare dobre klasyczne danie z wołowego mięsa. Podajemy z ryżem, ziemniakami, możemy też z knedlem.
Maślak zwyczajny jest wyśmienitym grzybem jadalnym. Wyjątkowo smaczny gdy przygotujemy go na cebuli z jajkami.
Delikatny sos śmietanowy z oszałamiającym smakiem grzybów.
Jesienny przysmak który będzie wam z pewnością smakował. Polecamy podawać z naszymi ziemniaczanymi gnocchi.
Popularne danie z makaronu i ziemniaków tym razem wzbogaciliśmy o własnoręcznie zbierane grzyby leśne. Bardzo smakował nam przygotowany w ten sposób makaron. Wypróbujcie, na pewno i Wam się spodoba.

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się