swiatwemnie.pl

Gulasz z leśnych grzybów

    

Jesienny przysmak który będzie wam z pewnością smakował. Polecamy podawać z naszymi ziemniaczanymi gnocchi.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

 

cebula150gramów
czarny pieprz mielony¼łyżeczki
leśne grzyby500gramów
olej słonecznikowy4łyżki
przyprawa rzymski kmin mielony - jeera½łyżeczki
sól½łyżeczki
woda200mililitrów
śmietana do ubijania (30-33%)250mililitrów

1. 

leśne grzyby 500 gramów

Grzyby oczyszczamy, myjemy i kroimy.

2. 

cebula 150 gramów  olej słonecznikowy 4 łyżki  przyprawa rzymski kmin mielony - jeera ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju. Wsypujemy kminek i pieprz.

3. 

sól ½ łyżeczki

Dodajemy grzyby i krótko szklimy. Solimy.

4. 

woda 200 mililitrów

Podlewamy wodą...

5. 

...i pod pokrywką dusimy 15-20 minut do miękkości.

6. 

śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów

Dodajemy śmietanę i krótko gotujemy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się