Gulasz z leśnych grzybów

Jesienny przysmak który będzie wam z pewnością smakował. Polecamy podawać z naszymi ziemniaczanymi gnocchi.
przepis,fotoprzepis,leśne grzyby,śmietana do ubijania (30-33%),Dania główne,Bezglutenowe
Dania główne
Pichcił
Ilość porcji
4
Masa porcji
292 g
Energia porcji
377 kcal
Czas przygotowania
40 min.
Trudność
średnia
Składniki
Składniki
cebula | 150 66 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | ¼ 5 | łyżeczki kcal | |
leśne grzyby | 500 110 | gramów kcal | |
olej słonecznikowy | 4 540 | łyżki kcal | |
przyprawa rzymski kmin mielony - jeera | ½ 10 | łyżeczki kcal | |
sól | ½ 0 | łyżeczki kcal | |
woda | 200 0 | mililitrów kcal | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 250 778 | mililitrów kcal |
Przepis

2.
cebula 150 gramów • olej słonecznikowy 4 łyżki • przyprawa rzymski kmin mielony - jeera ½ łyżeczki • czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki
Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju. Wsypujemy kminek i pieprz.



5.
...i pod pokrywką dusimy 15-20 minut do miękkości.


Smacznego!