swiatwemnie.pl

Gulasz z leśnych grzybów

     

Jesienny przysmak który będzie wam z pewnością smakował. Polecamy podawać z naszymi ziemniaczanymi gnocchi.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

 

Cebula150gramów
Czarny pieprz mielony¼łyżeczki
Leśne grzyby500gramów
Olej słonecznikowy4łyżki
Przyprawa rzymski kmin mielony - jeera½łyżeczki
Sól½łyżeczki
Woda200mililitrów
Śmietana do ubijania (30-33%)250mililitrów

1. 

leśne grzyby 500 g

Grzyby oczyszczamy, myjemy i kroimy.

2. 

cebula 150 g  olej słonecznikowy 4 łyżki  przyprawa rzymski kmin mielony - jeera ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju. Wsypujemy kminek i pieprz.

3. 

sól ½ łyżeczki

Dodajemy grzyby i krótko szklimy. Solimy.

4. 

woda 200 ml

Podlewamy wodą...

5. 

...i pod pokrywką dusimy 15-20 minut do miękkości.

6. 

śmietana do ubijania (30-33%) 250 ml

Dodajemy śmietanę i krótko gotujemy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się