Gulasz z leśnych grzybów
Jesienny przysmak który będzie wam z pewnością smakował. Polecamy podawać z naszymi ziemniaczanymi gnocchi.
przepis,fotoprzepis,leśne grzyby,śmietana do ubijania (30-33%),Dania główne,Bezglutenowe
Dania główne
Składniki
Składniki
cebula | 150 | gramów | |
czarny pieprz mielony | ¼ | łyżeczki | |
leśne grzyby | 500 | gramów | |
olej słonecznikowy | 4 | łyżki | |
przyprawa rzymski kmin mielony - jeera | ½ | łyżeczki | |
sól | ½ | łyżeczki | |
woda | 200 | mililitrów | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 250 | mililitrów |
Przepis
2.
cebula 150 gramów • olej słonecznikowy 4 łyżki • przyprawa rzymski kmin mielony - jeera ½ łyżeczki • czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki
Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju. Wsypujemy kminek i pieprz.
5.
...i pod pokrywką dusimy 15-20 minut do miękkości.
Smacznego!