Przepis na śmietanową zapiekankę z makaronem, brokułem i szynką. Do przygotowania tej potrawy można wykorzystać różnego rodzaju krótkie makarony w kształcie rurek np.: pipe rigate, penne rigate lub rigatoni.
Delikatne, tradycyjne pierogi z ciasta ziemniaczanego, wypełnione śliwkowym dżemem, polane roztopionym masłem, które można doprawić według własnej wyobraźni.
Ulubiona szybka zupa dla dzieci. Według tradycji szczególnie odpowiednia dla matek karmiących, ponoć pomaga wytwarzać mleko. Tak czy inaczej, ważne że smakuje :)
Efektowna kremowa rolada, której przygotowanie może wydawać się skomplikowane, ale naprawdę jest całkiem proste. Nasze zdjęcia z jej przygotowania was niezawodnie poprowadzą.
Ugotowaliście sobie wołową zupę lub rosół. Jeśli zostało wam niezjedzone gotowane mięso polecamy wam naprawdę wyśmienity sos z niego. Nadaje się do makaronów ale i do kluseczek, ziemniaków czy knedli.
Smaczna i szybka śmietanowo-mleczna strączkowa zupa, która was nasyci i rozgrzeje. Przed podawaniem posypujemy mieloną kolendrą, lub doprawiamy sokiem z cytryny.
Udka ciemnego zająca argentyńskiego są sprzedawane już wstępnie przygotowane, obłożone boczkiem. Można je przygotować tak jak jest to podane na opakowaniu artykułu, lub można danie wzbogacić o kolejne smaczne składniki.
Dzięki dużej zawartości chrzanu bardzo ostra i pikantna surówka pełna produktów prozdrowotnych. Nadająca się jako dodatek do potraw zwłaszcza w okresach grypy.
Tradycyjny angielski przepis na przygotowanie "Shepherd´s Pie", czyli pasterskiego ciasta. To słone mięsne ciasto przygotowuje się z mielonego jagnięcego mięsa. My użyliśmy dostępniejszy wariant i daliśmy mielone wieprzowe mięso, nie ...